17 Kasım 2017 Cuma

Akhisar maçı öncesi güzel bir değerlendirme

arkadaşlar merhaba. uzun ve artık pek çoğumuzu ilgilendirmeyen, gereksiz bir aradan sonra yeniden beşiktaş'a kavuştuk. bugün #beşiktaşınmaçıvar.

rakip akhisar ama salı daha büyük bir rakip bizi bekler. bugün, milli maçlar dolayısıyla cenk, babel ve oğuzhan'ın oynamasını olası görmüyorum. belki pepe de oynamayabilir, bilinmez. olası ilk 11'imiz güzel görünüyor yine de. rakibe bakacak olursak; çok gol atmış ve çok gol yemiş gibi görünse de attığı gollerin üçte biri trabzonspor'a. yediği gol sayısı da 19. bizim böyle bir rakibe karşı evimizde bol gol pozisyonu bulmamızdan doğal bir şey olamaz. rakibi ileri taşıyan en büyük silahı olan olcan adın ise sakatlıktan henüz kurtuldu, oynaması muamma. oynasa dahi performans veremeyebilir. 

akhisar savunması genel olarak çok kötü. sağdan, soldan ya da ortadan fark etmiyor. gerçekten bu kötü savunmaya rağmen yine de iyi durumdalar. deplasmanda pek iyi sayılmazlar. mutlaka gol yiyorlar. atıyorlar ama zor atıyorlar.

biz muhtemelen hızlı başlayıp ilk 10 dakika içinde gol bulacağız. negredo bu maçta birden fazla gol atabilir. maçı da 3-0 ya da 4-0 gibi bekliyorum, eğer işler yolunda giderse. 

bu maçta iki tane orta yapabilen kanat oyuncumuz sahada olacak. babel'e dil uzatmıyorum yanlış anlaşılmasın, uzatanı allah taş yapar ama orta yapamadığı da bir gerçek. cenk daha çok q7 kanadından besleniyor. şimdi lens'in de asist özelliği olması nedeniyle iki kanattan da çok beslenebilir negredo. tabii doğru yeri bilmesi gerekir ki bunun için oyun ritmi lazımdı. aslında biraz da negredo'nun sınanma maçı olacak bu maç. eğer daha önceki maçları dikkatle takip ettiyse lens'in yerden, kuarejma'nın da ön direğe top gönderdiğini bilir. buna göre pozisyonunu alırsa gollerini atması çok kolay olur. elbette konuşuyorlardır bunları kendi aralarında ama yine de o alışkanlık çok farklı. cenk biraz da bu sayede çok ön plana çıktı. maşaallah ona.

bugün taraftar bakımından yavan bir maç olacak. yavanlık umarım sahaya da sirayet etmez yoksa çok zorlanırız. aksi halde bol gollü, 1. güzel oyunlu, rahat bir galibiyet bekliyorum. yeni açık altta görüşmek üzere.

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/72183500

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About