14 Nisan 2015 Salı

Beşiktaş'ı Farklı Kılan Nedir

Sosyal medya da, sınıfta, barda, cafe de yani her türlü ortamda hepimiz şu sözleri işitmiş, duymuşuzdur."Beşiktaş Taraftarı, kulübü her zaman bir başkadır"." Beşiktaş'lı değilim ama Beşiktaş kazansın şampiyon olsun isterim"."Abi sırf o ortamı görmek için bile Beşiktaş maçına gidilir" vs. vs..Peki Beşiktaş'ı bu denli sevdiren farklı kıldıran kitleler tarafından benimsenmesini sağlayan o meşhur deyişle "Beşiktaşlılık duruşu " nedir ? Bu yazımda insanı cezbeden Beşiktaş'lılık duruşuna örnekler göstereceğiz.

1- Centilmen olması: Veli'nin 1-0 yenilirken rakibin gördüğü haksız kırmızı kartı, Necip'in beşiktaş lehine verilen korneri hakemle konuşarak iptal ettirmesi gibi.


2- Irkçılığa karşı olması: İtalya'da Etoya yapılan ırkçılığı binlerce kilometre öteden protesto etmeleri, aşırı milliyetçiliğin, faşizmin, ermeni düşmanlığının olduğu bir ülkede ermeni bir renkdaşlarını tribün lideri yapmaları ve kabul etmeleri gibi.

3- Yaratıcı olması: Micheal Jackson'ın ölümünün ardından verdikleri taziye mesajı, fenerbahçe tribününe soktukları ortega pankartı gibi.
4- Sosyal olaylara duyarlı olması: Van'daki depreme dikkat çekmek için atkılarını sahaya atmaları, muhtaç köy okullarına yardım toplamaları, kan vermenin önemine dikkat çekmek için kızılaya kan bağışlamaları, nükleere, heslere karşı olmaları.

5- Haksızlığa karşı en ön safta eyleme geçmeleri: Gezi parkı eylemlerine katılmaları, Asteras maçı için gittikleri Yunanistan'da yunan işçilerin grevine katılmaları gibi.

6- Şerefli olması: Rakiplerinin şampiyonlukta her şey mübah diyerek sahtekarlıkta sidik yarıştırdığı zamanlarda tenezzül etmeyip şerefli ikinciliklerle yetinebilmesi gibi, efsane başkanın adının şeref, efsane oyuncusunun adının hakkı olması gibi.

7- Mustafa Kemal Atatürk:



8- Babadan emanet çocuğuma miras olması: düşünsenize çocuğunuz hem Beşiktaş'lı hem yobaz olabilir mi? hem Beşiktaş'lı hem haksızlıklar karşısında susabilir mi?

9- Ay yıldızlı siyah-beyaz arması

10- Şeref bey

11- Baba Hakkı

12- Süleyman Seba


13- İnönü Stadı

14- namağlup şampiyonluk 

15- Türkiye ligi en farklı galibiyet rekoru


16- yüzüncü yılda eze eze şampiyonluk vs vs..

sonuç olarak sadece oynadığı futbolun güzelliği değil,
esas olarak barındırdığı misyonu ile;
Beşiktaş farklılıkların çok az olduğu bir ligde 
taraftarıyla, FUTBOLCUSUYLA
farktır..

BeşiktAŞKtır..
                                                                                                KayaAltınkaya
                                                                                                @kyaltnkya
                                                                                                @besiktasbjk7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About