17 Nisan 2015 Cuma

Beşiktaş Düşmanları


Beşiktaş yönetimi ve Fikret Orman kadim devlet liderlerine ait bir sözü kendilerine ilke edinmiş görünüyorlar.O söz de şudur ki: " Dostunu yakın, düşmanını daha da yakın tut." peki bu sözün günümüzde bir geçerliliği var mıdır ?Dostu biliyoruz; siyah beyaz renklere gönül vermiş harçlığından maaşından dişinden tırnağından artırıp vefakarca cefakarca her maça gelen, kartal yuvası dışında alış veriş yapmayan ilkeli onurlu sizler,bizler. Peki düşman kim? Beşiktaş düşmanı deyince akla ilk gelenler kimler !! Bu yazımızda bunu irdeleyeceğiz.1- Yıldırım Demirören: Beşiktaş başkanlık koltuğunda oturmasından utanç duyduğum şahıs; tff başına atanan kukla. Bütün takımların taraftarlarının, farklı siyasi görüşten kişilerin, dünya yıkılsa yan yana gelmeyecek insanların nefretinde birleştiği adam.



2-TFF: Türk futbolunu ekonomik krize sürükleyerek, hükümetin kulüplere yaptığı keyfi desteğe muhtaç kalmasını, passolig, hakem hataları, organizasyon rezaletleri neticesinde insanları futboldan soğutarak, futbola olan ilginin azalmasını sağlamak ve bunun sonucunda hükümete yakın yabancı ve yerli iş adamlarına kulüpleri peşkeş çekme ortamını hazırlamaya çalışan siyasi organ.Tam açılımı Türk Futbol Federasyonu yerine Türk Futbol Fiyaskosu'na dönüşen kurum.



3-Hakemler: Tanım olarak, futbol oyununda otoriteyi, kontrolü, adaleti temsil eden ve söz konusu degerlerin uygulanmasından sorumlu olan kişilerdir.futbolda hakem, türkiye futbol federasyonunun futbol ligindeki müsabakaları yönetmek amaçlı part-time çalıştırdığı işçilerdir. part-time işçi olarak görüldükleri için, asıl mesleği ve uzmanlık alanı başka bir alanda olan hakemler hakemliği hobi ve ek gelir imkanı olarak yapmaya çalışmaktadırlar. adam doktordur, memurdur, polistir ama hafta sonları maç yönetir profesyonellikten uzak bu kişiler üzerine bir de rüşvet, siyaset, mafya, eksenli ilişkileri sonucunda haksız penaltılar verilmeyen penaltılar kırmızı kartlar verilmeyen kırmızı kartlar derbi öncesi sakatlanan kart gören puan kaybeden liderlik mücadelesinden dışlanan takımlar oluştururlar.


Fırat Aydınus

Hüseyin Göçek

Cüneyt Çakır

Bülent Yıldırım

Halis Özkahya

4- Medya:

Fanatik

Fotomaç

Hürriyet

Vatan

Milliyet

lig tv

ntv

5- Siyasiler:. Popüler sporların ya da eğlencelerin, tam da popüler olmalarından yani geniş kitlelerin ilgisini çekiyor olmalarından dolayı siyasi çekişmelerin de bir alanı-aracı olduklarını söyleyebiliriz. Çünkü tarih boyunca bu alanı ve aracı kullanarak iktidar sahipleri(akp) ve adayları(chp,mhp veya hdp), kitleleri kendi siyasetlerine çekmeye çalışmışlardır.


Yazar. Kaya Altınkaya @besiktasbjk7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About