23 Kasım 2017 Perşembe

Beşiktaş'ın Şampiyonlar ligi 2 nci turundaki rakibi belli oluyor

gruplarda tamamlanan 5. maçlar sonucu artık son 16 turundaki olası rakiplerinin de yavaş yavaş belli olduğu takımım.

a grubu

manu 12, basel 9, cska 9, benfica 0

manu son maçında basele yenilerek gruptan çıkma, hatta lider çıkma şansını son maçına bıraktı. içeride cskadan alacağı 1 puan manuyu lider yapacaktır. ancak ilginçtir benfica deplasmanında basel kazanırsa, manu da içeride cskaya yenilirse 4te 4 yapan manunun şampiyonlar liginden elenmesi bile söz konusu olabilir. ama güçlü kadrosuyla manu'nun yine de bu grupta son maçında içeride puan alıp lider olarak çıkacağını, basel'in de 0 çeken benfica karşısında puan ya da puanlar alıp ikinci çıkacağını düşünüyorum.

b grubu:

psg 15, bayern 12, celtic 3, anderlecht 0

gruptan çıkacak iki takım kesinleşti, son maçta iç sahada psg'yi ağırlayacak bayern 4 farklı galibiyette lider olarak bu gruptan çıkacak. 3-0'da genel averaja bakılacak ki psg 23 averajla rekora gidiyor. şampiyonlar liginin en formda takımı psg bu maçtan her türlü liderliği çıkaracak, ikinci de bayern olacaktır.

c grubu:

chelsea 10, roma 8, atletico 6, qarabağ 2

en git-gelli grup. chelsea gruptan çıkmayı garantiledi. atletico içeride roma'yı yenince dengeler yeniden değişti. son maçlarda içeride qarabağ ile oynayacak roma qarabağ bir sürpriz yapmazsa yüksek ihtimal 3 puanı çıkaracaktır. chelsea'nin bu durumda liderlik için mutlaka atletico'yu içeride mağlup etmesi gerekecek. atletico ise şampiyonlar liginde yola devam etmek için mutlaka kazanmak ve roma'nın da puan kaybetmesini beklemek zorunda. ben chelsea'nin tecrübesiyle atletico'yu nakavt edeceğini ve gruptan lider çıkacağını, roma'nın ise ikincilikle yetineceğini düşünüyorum. 

d grubu:

barcelona 11, juventus 8, sporting 7, olympiakos 1

barcelona ve juventus sporting'i yarışa sokmak istermişcesine son 2 maçlarını kazanamasa da sıralama değişmedi. barcelona grubunu lider bitirmeyi garantiledi. sporting'in yola devam etmesi için barça'yı nou camp'ta mağlup etmesi ve olympiakos deplasmanındaki juventus'un puan kaybetmesi gerekecek. sporting ve juventus aynı puanda grubu bitirirse juventus'un ikili averajda üstünlüğü var. 

e grubu:

liverpool 9, sevilla 8, s.moskova 6, maribor 2

maribor'a 4 puan kaptıran s.moskova'nın da sevilla deplasmanında 3-0 öne geçip skoru koruyamayıp liderliği garantilemeyi kaçıran liverpool'un da dizlerini dövdüğü, şampiyonlar liginin en karışık ve en garip grubu. üçüncü olan s.moskova'nın bile lider olma şansı var. ancak son maçta deplasmanda liverpool ile oynayacaklar. sevilla ise maribor deplasmanında. liverpool'un s.moskova'ya acımayacağı ve sevilla'nın da maribor'u geçeceği kanaatindeyim. sevilla-liverpool ikili averjında liverpool, liverpool-s.moskova ikili averajında (ikili averaj durumunun söz konusu olması için s.moskova'nın kazanması gerekiyor) s.moskova, sevilla-s.moskova ikili averajında da s.moskova'nın üstün olduğunu belirtmek gerekiyor. yani kısaca s.moskova ve sevilla son maçlarını kazanırsa 5. maçında 3-0 öne geçip 3-3 ile kazanamayan liverpool şampiyonlar liginden eleniyor. 

f grubu:

man city 15, shaktar 9, napoli 6, feyenoord 0

napoli ikincilik için kozlarını oynuyor. son maçlarda napoli'nin gruptan çıkması için feyenoord'u yenmesi ve shaktar'ın içeride city'e yenilmesi gerekiyor. grubu lider bitirmeyi garantileyen city'nin soğuk ukrayna deplasmanına nasıl bir kadro götüreceği grubun kaderini belirleyecek en önemli etken olacak gibi gözüküyor. shaktar 1 puanı alırsa son 16ya yükselecek. 

h grubu:

tottenham 13, real madrid 10, dortmund 2, apoel 2

beşiktaş, barcelona ve man.city dışında grubunu lider bitirmeyi garantileyen 4. takım tottenham oldu. real madrid de ikinciliği garantilemiş oldu. grupta belli olmayan tek şey şampiyonlar liginin en büyük hayal kırıklığı dortmund'un apoel ile 3.lük mücadelesi.

olası rakipleri toparlayacak olursak:

a grubu - basel
b grubu - bayern münih
c grubu - roma
d grubu - juventus
e grubu - sevilla
f grubu - shaktar donetsk
h grubu - real madrid

gibi gözüküyor.

yorumum:

a grubunda basel ve cska zoru başarıp manchester united'ı üçlü averaja sokma durumu söz konusu. bu durumda zor da olsa manu'nun grubu ikinci bitirme şansı var, bu bizim olası rakiplerimiz arasına basel değil de manu'yu yazmak anlamına gelir. istemediğimiz bir durum. yine de zor. 

b grubunda bayern'in psg'yi alt etme şansı çok yok. zaten bayern mi psg mi diye sorulsa kimse dünyanın en formda takımı psg'yi istemeyecektir. 

c grubunda da chelsea ve roma kapışmasını izleyeceğiz gibi gözüküyor. kadrosuyla en kötü halinde bile roma yerine tercih edilmeyecek chelsea'nin de grubunu lider bitirip yolumuza son 16da çıkmamasının temennimiz olması gerekiyor. 

d grubunda juventus'un barcelona'yı geçme şansı çok yok. zaten b grubundaki gibi tercihimizin juve yönünde olması daha mantıklı.

e grubunda görece daha denk takımlar olduğumuz sevilla ya da s.moskova'yı liverpool'un yerine olası rakipler arasında görmek herkesin ortak fikri gibi. liverpool içeride s.moskova ile berabere kalır ve sevilla maribor'u yenerse sevilla yerine liverpool ikinci oluyor ve olası rakiplerimiz arasına giriyor. bu istemediğimiz bir durum olmalı. 

f grubunda shaktar'ın çıkmasının bizim için daha olumlu olacağı kanısındayım. napoli top class bir takım olmasa bile geçen sene oynadıkları futbolu gördük. baş edemeyiz değil de hem daha farklı hem de görece daha mütevazi bir kadrosuyla shaktar'ı napoli'ye son 16 turunda yeğlerim. napoli'nin gruptan çıkma şansının oldukça fazla olduğunu hatırlatmak gerek.

h grubundan çıkan olası rakibimiz belli oldu. sanırım herkesin kurada çıkmasın diyeceği ilk takım real madrid. 

bu 7 takımdan real madrid, juventus ve bayern dışında (tabi chelsea de gelmezse) hepsiyle son dakikaya kadar mücadele edip çeyrek final'i zorlayacağımıza inancım tam.

https://eksisozluk.com/entry/72332662

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About