27 Kasım 2017 Pazartesi

Yerli Beşiktaş ile Avrupalı Beşiktaş arasındaki fark

zayif futbol bilgim ile gordugumu yazayim. yerli besiktas ile avrupali besiktas arasinda bir ucurum var. bunu herkes goruyor. 

bu ucurum kilit bir oyuncudan kaynaklaniyor. atiba. 

besiktas iki farkli ortasaha ile oynayabilir. talisca-tolgay(oguzhan)-atiba ya da talisca-tolgay-oguzhan. 

bu iki ortasaha kurgusu gece ile gunduz kadar farkli ve bir tercih barindiriyor. takimin kontrollu ama akici bir futbol oynadigi avrupa maclarinda atiba ne kadar gerekli ise, kapali defanslara karsi ortasahayi hizli gecip gobekten ve kanatlardan cok varyasyonlu hucum futbolu oynayamaniz gereken lig maclarinda atiba o derece yetersiz. gobekten hucum varyasyonlari gelismeyince isimiz kenardan gelen toplara kaliyor. talisca atil kaliyor. pas futbolu oynanamiyor. 30 tane anlamsiz orta yapiliyor vb.

o nedenle avrupa maclarinda atiba kahraman iken, ligde esamesi okunmuyor. 

35 yasindaki atiba'yi duzenli oynatmazsaniz bu sefer de form tutamaz ve randiman alamazsiniz. onbirde tutmak zorundasiniz. 

gordugum kadari ile senol gunes bir tercih yapti ve atiba ile avrupa'da basari geldi. avrupa'da fazla sansimiz olmasaydi (misal psg ve bayern'li gruba dusulse idi) ligde bambaska bir onbir ile bambaska futbol oynanacakti. 

ikinci devre vida'nin gelisi ile daha hucumcu bir ortasahaya donus yapilacak ve besiktas ligi de domine edecektir.

simdi subat'a kadar avrupa maci yok. gunes'in galatasaray macindan sonra atiba'yi nadasa birakacagini ve yeni bir ortasaha ile goze hos gelen futbol + skor alacagini dusunuyorum.

esas sorun su ki eger puan farki acilirsa toparlamak zor olabilir. eger lider ile puan farki makul tutulabilirse sorunlar ortadan kalkar. besiktas onumuzdeki hafta yenemese bile kaybetmemeli. biraz riskli ve kazalara acik bir durum.

besiktas'in esas hedefi her sene avrupa'da 20 puan civari puan toplamak olmali. bunu iki sezondur basariyor. iki yil daha basarabilirse avrupa'da ilk on takim arasina girebilir. sampiyonluk dogrudan sampiyonlar ligi katilimi demek. bu nedenle onemli. 

eger o olmuyorsa ilk iki +onumuzdeki yil sampiyonlar ligi cok onemli. ....

https://eksisozluk.com/entry/72414516

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About