26 Kasım 2017 Pazar

Bizim Bilic ile Tothenham a Arsenal e Liverpooll a oynadığımızı Anadolu takımları bize oynuyor

bizim eskiden bilic ile arsenal-liverpool-tottenham’a yaptığımızı bu sene anadolu kulüpleri bize yapıyorlar. 
hiç unutmam veli-atiba(vatiba), önlerinde mücadeleci oyun kurucu sosa, kanatlarda olcay-töre rakip bekleri marke eder ve demba dahil 11 kişi topun arkasına geçerek sadece alan kapatırdık. bu şekilde büyük takımlara kök söktürürdük. yanlış hatırlamıyorsam bir tek arsenal’e motta’nın son saniye yaptırdığı penaltı ile yenilmiştik.

peki bunun ilacı nedir? tabiki bunu şenol hocadan iyi bilsem burada yazmam, takımın başında olurdum ancak bariz hatalarımız var. 

1-bu tarz kapanan takımlara karşı atiba ile oynamak intahar, orada tolgay ve oğuzhan’ı yan yana kullanmamız lazım ki orada yapılan baskıyı geri pas opsiyonu kullanmadan kolayca aşabilelim, zaten 1-2 kere deneyip zaten topu alamayınca orta sahayı bırakıyordu geçen sene rakipler.

2- boşluğu bulana kadar, rakibi yıldırarak pas yapmamız lazım. dün oğuzhan girene kadar dikkat ettim, topu bir sağ kanada sonra da bir sol kanada alıp boşluk bulamayınca hemen ya ileri şişiriyoruz ya da daha kötüsü yerden 100 km ile uzun pas yapıp direkt olarak rakibin kapmasına izin veriyoruz. oğuzhan girdikten sonra sonunda bu sabırlı paslaşmayı akıl edebildik ancak gol atmak için 22 dakika yetmedi. 

3- bu tarz takımlara karşı atiba ile çıkmak neyse, akan oyunda gol tehditi 0(sıfır) olan q7 ile çıkmak aynısı, intahar vol2 yani. orada gökhan töre’yi(o bile gol tehditi olarak yetersiz) ya da en kötü orkan’ı bile kullanabiliriz. uzun vadeli çözüm o bölgeye valbuena-konoplyanka-brahimi tarzı topu aldı mı rakibe hassiktir çektirebilecek, her zaman gol tehditi olan bir kaliteli kanat transferi yapmak. akan oyunda q7 ne zaman gol attı ben hatırlayamıyorum açıkçası.

kısacası benim gördüklerim bu kadar. umarım en kısa sürede bu gol atamama sorununa çare bulabiliriz.. ..

https://eksisozluk.com/entry/72396786

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About