10 Şubat 2018 Cumartesi

asıl mevkisi forvet olmalı futbol sahaları bu kadar yeteneklisini nadir görmüştür, bir Anderson Talisca yazısı


asıl pozisyonu acilen forvet olması gereken muazzam yetenekli oyuncu. pek koşmamasına rağmen saha içinde hep yorgun. orta saha oynamak adama zulüm resmen. adam bağırıyor ben skor üretmek için doğdum diye. 


mevcut hava hakimiyeti, sol ayağını kullanma şekli ve şut yeteneği ile forvete kaysa ve kısıtlı enerjisini sadece skor üretmeye odaklasa yeni rivaldo olabilecek adam, orta sahada harcanıyor resmen pres falan yapıyor, korkunç faullere maruz kalıyor, çürüyor o pozisyonda.

modern futbol, orta sahada artık ciğerini patlatan, hem savunma hem hücum yapabilen, 11-12 kilometre koşan regista tarzı adamlar istiyor. bu sebeple giuliano milli takimla dünya kupasına gidecekken, kendisi televizyondan seyredecek böyle giderse (ki inşallah kendisi milli takıma yine de girebilir mucize bir şekilde)

oysa forvete kaysa, dünya çapında bir kariyer yapabilir. kasap ön liberolar ile muhatap olmaz, kâh ayakla kâh kafayla üst ağların tozunu alır, enerjisini de gol atmak üzere muhafaza etmiş olur, sadece skor üretmeye odaklar kendini.

not : r9 (efsane ronaldo) kariyerine orta saha olarak başladı. forlan sağ açık olarak başladı. cristiano sol kanat, messi sağ kanat olarak başladı. henry sol açık, van persie sağ açık, gabriel jesus sol açık olarak başladı. 

ortak noktaları, tamamının sonradan merkez forvet bölgesine kayarak marka olmaları. bence talisca fiziksel handikaplarini giderirse, bu isimler gibi forvet pozisyonunda marka bir isim olabilir. abartmıyorum, o kadar yeteneklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About