7 Şubat 2018 Çarşamba

Ekşi'den: Bir Mustafa Pektemek değerlendirmesi


bizim ekşi sözlük ahalisi hakkaten biraz acayip. hiç ortamız yok, ya "parlayan yıldız mustafa", ya "beleşçi, yeteneksiz mustafa"... 


mustafa iyi bir forvet değildir, hiç olmadı. parlaması ihtimali olan genç futbolcuydu, beşiktaş yatırım yaptı. sakatlıklar, kadro dengesizlikleri vs. nedeniyle oynamadı/oynayamadı ve parlamadı. 

iki yıl öncesininin beşiktaşında yedek kulübesinde bile yeri yoktu ve bu gayet normaldi. takımın futbol anlayışı ile kapasitesi sınırlı mustafa'nın verebilecekleri örtüşmüyordu. 

bu sene ismini biraz daha fazla duyuyoruz, çünkü futbol oynama tarzımız değişti. kısa, ayağa paslarla rakip ceza sahası önüne gelen takım hüviyetini kaybettik, kenar ortalarla, uzun toplarla, ceza sahası içinde bireysel yeteneklerle gol atmaya çalışma gibi "hibrid" bir sisteme geçtik. işte mustafa bu sistemin "doğru" oyuncusu, geçtiğimiz iki yılın iyi beşiktaşının değil... 

bursa maçında iyi görünmesinin nedeni negredo'ya göre hızı ve rakip yarı sahada hareketli olmasıydı. gençler maçı da benzer şekilde, kısa toplarla, organize ataklarla gidemediğinde önde oynayan futbolcunun bireysel çabası göze batıyor. sonuçta maçta "akan", "asist yapan", "hırslı" mustafa'nın maç boyunca kenar topuna kafa vurarak attığı bir gol ve lens'e yaptığı asist var. aynı golü 3 gün önce beğenmediğimiz negredo da attı, lens'e asist ise güzel olmakla birlikte öyle aman aman bir futbol zekası gerektirmiyordu. 

yani mustafa itin götüne sokulacak adam değildi, kapasitesi beşiktaş için yetersiz olduğu için şans bulamıyordu. şimdi de öyle ilk onbirde yer alsın, süper mustafa vs. filan diyerek abartılacak bir oyuncu değil, takım kötü olduğu için mustafa biraz dikkat çekiyor ve oyunda kendinden söz ettiriyor. mevcut kadro yapısıyla hiç ümidim yok ama biraz toparlanabilirsek ulaşabileceği en son nokta kulübenin kenarı olur yine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About