5 Şubat 2018 Pazartesi

taktiksel olarak oturmayan, işlemeyen bir şey var, bunu ne formsuzlukla, ne şansla açıklayabilirsiniz. geçen senenin yıldızı lens, son iki senenin yıldız orta sahası oğuzhan, türkiye’nin en iyi yerli sağ beki gökhan gönül, ispanya’nın en önemli golcülerinden negredo ve diğerleri futbolu mu unuttular birden?


fm oynayanlar iyi bilir, hayvani bir kadro yaparsın, gaza gelip kendi taktiğini oluşturursun, takım iki maç iyi oynar ancak taktiksel hatalar olduğundan takım aşırı istikrarsız oynamaya başlar, evinde ligin sonuncu takımına karşı pozisyona giremezsin, rakip götüne başına çarptırır bir şekilde golü yer ve yenilirsin. sonraki maçlarda da iki ileri bir geri devam. sonra yabancı fm forumlarından iyi bir hazır taktik indirirsin, rezil bir kadroyla bile şiir gibi futbol oynar takım, özellikleri ortalama oyuncuların gol, asist kralı olur. ligi 17. bitirmesi beklenen takımın 10 puan farkla şampiyon olur.


işte ben tam olarak sorunu buna benzetiyorum. taktiksel olarak oturmayan, işlemeyen bir şey var, bunu ne formsuzlukla, ne şansla açıklayabilirsiniz. geçen senenin yıldızı lens, son iki senenin yıldız orta sahası oğuzhan, türkiye’nin en iyi yerli sağ beki gökhan gönül, ispanya’nın en önemli golcülerinden negredo ve diğerleri futbolu mu unuttular birden? biz ilk şampiyon olduğumuz sene rodolfo ve ersan orta saha çizgisinin ilerisine çıkardı, beck ve ismail çizgiden hücuma destek olurdu, oğuzhan, sosa, töre,olcay ve gomez hepsi birden ceza sahasına girerdi ve kalabalık olduğumuzdan çok rahat gol pozisyonuna girerdik. şimdi bakın maçlara, sadece negredo ve talisca bazen de babel ceza sahası içinde, bekler bir yere kadar destek veriyor, stoperler orta saha çizgisini çok nadiren geçiyor, hücum ile stoperler arası çok açık, ondan sonra neden gol atamıyoruz deniyor. eskiden de çok gol kaçırırdık, ancak maç başına minimum 8 net pozisyonumuz olurdu, 2 tanesini yazar, deplasman falan dinlemezdik. 

neden değiştik? cevabı çok basit, şampiyonlar ligi. her ne kadar türkiye’de iş yapsa da avrupa’da başarısız oldu o futbol, çok saçma takımlara elendik ya da puan verdik. şimdi oynadığımız taktik de avrupa’da iyi çalıştı ancak türkiye’de rezalet ve ısrarla devam ediliyor. 

olan biten bu millet, formsuzluk ya da şanssızlık değil, taktiksel olarak türkiye liginde işlemeyen bir şeyi denemeye devam ediyoruz ve bir gram ilerleme ya da gelişme yok, göz göre göre puanları hediye ediyoruz, inanılmaz. bu haftaya kadar farklı düşünüyordum ancak artık eminim ki bu sene şampiyonluk puan farkından değil, bu oyun yapısından dolayı hayal, ikinci olup şampiyonlar ligine katılmak önceliğimiz olmalı ve seneye için daha farklı bir taktik anlayışı düşünmeye başlamalıyız.

https://eksisozluk.com/entry/73997690

1 yorum:

  1. Geçmişte takımın boyunu kısaltan taktik Biliç'in mirasıydı.
    İsmail, Ersan, Sosa, Olcay'ın gidişi ve Töre'nin yokluğu bu mirasın erken tüketilmesine yol açtı. 30 metrede oynayan takım 60 metreye dağıldı, uzun toplara ve rastgele kesilen yan ortalara mahkum kaldı.

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About