26 Şubat 2018 Pazartesi

ekşiden bir fenerbahçeli: ikinci yarının başında Beşiktaş golü hemen bulunca kaçınılmaz kasırga bizi de vurdu. inşallah Aziz ve Aykuttan kurtuluruz bir gün

öncelikle beşiktaşı tebrik etmek istiyorum, hakederek kazandılar. kendimce maçın analizini de şu şekilde yapmal isterim;


maça moral ve güven eksiği olan bjk ye karşı, başakşehir maçından sonra tam tersi durumda olan fb daha iyi başladı. bjk yi orta sahada kitleyip, hataya zorlayarak ve verimli ataklarla başladı ve (ofsayt da olsa) 1-0 öne geçti. eğer bu ofsayt golü olmasaydı yine bu oyun devam eder ve belki fenerbahçe için daha hayırlı bir maç olabiirdi aslında. çünkü bu golden sonra, bu maçta beraberliğe dahi razı olan klasik bir aykut kocaman takımına döndü fenerbahçe. normal şartlar altında işler iyi gidebilirdi aslında ama sahadaki fb üstünlüğü aslında bjk nin moral ve güven eksikliğinden kaynaklandığı için, bjk nin topla çok oynaması, suni de olsa baskı kurması bjk li futbolcuların özgüvenlerini geri kazandırdı, usta ayakların daha çok topla oynamasını sağladı. 
ilk yarının sonunda devreye yenik girse de, artık futbolcuların kendine güveni gelmiş, maçı çevirebileceklerine inanmışlardı. bunu sanırım aykut kocaman hariç herkes görmüştür.

fenerbahçe'nin tek yapması gereken, 1-0 dan sonra oyunu kontrol altına almak olmalıydı. top şişirmeden, ayağa oynayarak, gerektiğinde top tutarak. ama bunu yapması gereken valbuena, alper, soldado gibi isimler hepsi kenarda, havadan şişirme top bekleyen fernandao ise oyundaydı. böyle bir futbol anlayışı ile topu rakibe vermek zorundasın zaten. 
bir önceki aykut kocaman döneminde aynı şeyleri 2-2 lik gs ve yine 2-2 lik marsilya maçlarından hatırlıyoruz (hatta benfica 2. maçı). hem oyun hem skor avantajı varken, güçlü rakibe karşı topu tamamen teslim edersen bu sonuçlar kaçınılmaz olur. 

2.yarının hemen başında bjk nin golü gelince zaten kaçınılmaz son sadece hızlanmış ve kesinleşmiş oldu. yetenekli oyuncu düşmanı aykut sanırım, q7 gibi çok sorunlu da olsa yetenekli bir oyuncunun bir maçı nasıl değiştirebileceğini görmüştür umarım. maç 1-0 iken sahada 1 tane bile tehdit oluşturabilecek bir futbolcu yoktu sahada ve bjk nin savunmayı düşünmesi gerekmiyordu. tek yapması gereken hucüm yapmak ve golü bulmaktı. koskoca fenerbahçe tek atak organizasyonu olarak fernandao ya top şişirmeyi düşündü. gerçekten bir fenerbahçeli olarak bu futbol anlayışı canımı yaktı.

fb nin golü osfayttı, quaresma ya yapılan penaltı pozisyonunun görmedim ama son dakikalarda quaresma nın valbuenaya yaptığı hareket net kırmızı kart olmalıydı. hareketin sertliğinden çok (ki o bile yeterli) centilmenlik dışı olması bu adamın karakterinin nasıl bozuk olduğunu gösterdi. zaten bu yetenekte bir adam çok daha iyi yerlere gelebilirdi, eğer düzgün bir insan olsaydı.

sonuç olarak beşiktaşı tebrik ediyor, aykut ve aziz den kurtulacağımız günlerin özlemi ile yanıp tutuşuyoruz.

https://eksisozluk.com/entry/74518388

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About