28 Şubat 2018 Çarşamba

Beşiktaş'a karşı yaşanan paniğin sebepleri, safları sıklaştırmak için sebepler


şu anda yaşanan paniğin sebebi belli:

beşiktaş bayern eşleşmesini ilk maçta kaybetti fakat orda yıkılmayıp lige döndü ve çok kritik bir maçını iyi oynayarak kazandı. şampiyonlar ligi'nde bayern hayalleri kuran takım turu ilk maçta bırakınca lige dönmesi beklenenden hızlı oldu. 


şu anda herkes biliyor ki ülkedeki en geniş kadrolu, en sistemli, en tecrübeli takım ve teknik direktör beşiktaş'ta. takım şampiyonlar ligi hayaliyle ligi uzun bir süre ikinci plana attı. ilk bayern maçı 2-1 bitseydi umut hala devam edeceği için aradaki iki fenerbahçe maçı çok tehlikeliydi. 5-0 bitince takımın tüm aklı bir anda türkiye ligi'ne ve tekrar şampiyon olmaya döndü. 

şu an yaşanan panik de aşağı yukarı şöyle : 

1- beşiktaş takımının -eskiden olduğu gibi- büyük hezimetlerden sonra sarsılmayacak kadar sağlam ve karakterli olduğu bir kez daha tescillendi. şenol güneş döneminde henüz bir "yenilgi ve dağılma serimiz" yok. 

2- şenol güneş'in maçta yaptığı taktik değişiklikler gövde gösterisi gibiydi. beşiktaş'ın oyun sistemi diğerlerinden daha oturmuş durumda ve ve makine çalışmaya başladıktan sonra eğip büküp kıramayacağı takım yok türkiye süper liginde. 

(bu anlam da evet "ipler kendi elinde". zira fenerbahçe maçındaki gibi bir ruh ve azimle oynayan bir beşiktaş'ı bu ülkede yenecek takım yok. yeter ki beşiktaşlı futbolcular iyi hazırlansın ve istesin. 11 maç sanıldığı kadar uzun bir periyod değil form tutmuş bir kadro için. daha da önemlisi futbolcuların zihinsel olarak hazır olmaları. 

bu takımın oyuncuları şampiyon olmak isterlerse, olurlar. )

3- aykut kocaman ve takımının ligin kritik ve zor maçlarını kaldıramayacağı belli oldu. eğer kupa maçında da kötü bir sonuç olursa bu görüş perçinlenir. 

4- gs taraftarı bu gece oynanan akhisar maçına bir baksın da feyz alsın. o takımla, o yedeklerle bu ligi şampiyon bitirmeleri çok zor. 

başakşehir vs vs geçelim. 

bu ülkede aklı başında olan her futbolsever farkında ve itiraf ediyor ki beşiktaş kadro kalitesi, oyun sistemi, yönetim yapısı olarak şu anda türkiye'nin en "kaliteli" takımı. kadro geniş ve oturmuş durumda, takım içindeki uyum mükemmel, futbolcuları tecrübeli, teknik kadro tecrübeli, yönetim saçmalamıyor vs. 

eğer beşiktaşlı futbolcular 2. bayern maçında düzgün bir performans gösterdikten sonra zihnen lige döner ve sadece kalan 11 lig maçına konsantre olurlarsa, yani tüm kapasitesini sahaya koyarsa bu ligi rahatlıkla kazanır. 

bu gerçeği gören ve rahatsız olanların tepkileri normal. "he canım he" deyip geçmeli, son 11 hafta için safları sıklaştırmalı.

https://eksisozluk.com/entry/74571939

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About