13 Şubat 2018 Salı

Toplanın gençler Beşiktaş'ın şampiyonluğunun şifresini veriyorum


ligde şampiyonluğa oynayan tüm takımlar bu sene 2 ileri bir geri gidecek. sadece ligin ilk yarısında 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan galatasaray rahat fikstürünün ekmeğini yiyebilir tekrardan. ama onlar da art arda gelecek zorlu maçları yine kaldıramayacaklar. 


beşiktaş ise bahsedilen yoğun fikstürünün bitmesiyle nispeten kolay maçları kalmış olarak lige dönecek. lige dönecek diyorum çünkü bayern eşleşmesinin net favorisi rakiptir. bu aradaki zorlu fikstürden, öndeki takımlarla arasındaki puan farkını çok açmadan girerse, geriden gelip sinsi gibi şampiyon olacaktır. ama bu yoğun fikstür önemli ve ilk yarıdaki şampiyonlar ligi maçları dönüşlerinde kaybedilen basit puanlar hepimizi tedirgin ediyor. 

bu hafta deplasmanda konya'yı yenerek başlayacağımız yolculuğumuza, içeride fenerbahçe'yi zor bir maçta tek farkla yeneceğimizi öngörerek devam edeceğimizi düşünüyorum. ardından deplasmanda trabzon ile ve başkaşehir ile berabere kalacağımızı varsayıyorum. arada oynayacağımız gençler maçını kazanacağımızı düşünüyorum. trabzon'u belki yenebiliriz ama o başakşehir takımına senelerdir şansımız tutmuyor. bu senaryoya göre puanımızı, beş maçta topladığımız 11 puan ile 51 yapmış oluyoruz. 

tam burada galatasaray ise bu akşam oynayacağı bir maçı da katarsak 6 maçta,ki bizim başakşehir'le oynayacağımız hafta kadıköy'e yenilmeye gidecekler, bursa ve konya maçlarında puan kaybederek yine 11 puan alacaklar ve bizim 1 puan önümüzde olmaya devam edecekler. 

fenerbahçe için ise öngörüde bulunmanın bu sene için imkanı yok. gider deplasmanda başakşehir'i parçalar gelir, içeride malatya'yı yenemez. onların; aykut, dikine futbola tepki olarak enine futbol, yan pas, ön libero nüfusu planlamasında problem, gol atıp öne geçince el freni çekme, formda futbolcuya gıcık olma, saçma gol yeme, volkan demirel ve atıf şesu'yu oynatma zorunluluğu gibi değişik tarzda sorunları var. ligi götüremezler. 

başakşehir'i saymayacağım bile. çünkü kalibreleri şampiyonluğa yetişemez. 

tüm bu öngörüler neticesinde çıkaracağım sonuç şudur ki: eğer beşiktaş önündeki 5 lig maçına denk gelen haftalar içerisinde bayern ile oynayacağı maçlarla birlikte önlerindeki takımlarla arasını fazla açmaz ise ki bence açmayacak, kalan 8 haftada oynayacağı tek büyük maç kategorisindeki maç, deplasmanda galatasaray maçıdır. bu maç ile beraber son 8 haftayı kayıpsız geçebilecek tek takım da beşiktaş'tır ve bu sene de şampiyon olacaktır. şimdiden hayırlı olsun. seneye iyi kura çekemeyeceğiz ama bence. 1. torbadan city'yi bekliyorum. 2. torbadan gelecek iyi bir takım ile yine gruptan çıkmak mümkündür.

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/74169545

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About