19 Şubat 2018 Pazartesi

bayern münih (d) fenerbahçe (lig) fenerbahçe (kupa) trabzonspor (d) gençlerbirliği bayern münih başakşehir (d)


önünde çok zor bir fikstür olan takım. 

bayern münih (d)
fenerbahçe (lig)
fenerbahçe (kupa)
trabzonspor (d)
gençlerbirliği
bayern münih
başakşehir (d)

bana kalırsa yıllardır eşi benzeri görülmemiş bir fikstür bu. dört tane lig maçı var. bu dört maçta kaç puan alır bilmiyorum. ancak beşiktaş bu zor fikstürdeyken şampiyonluk yarışındaki iki ciddi rakibi galatasaray ve başakşehir görece kolay üçer maç oynayacaklar ve ikisinin de 9 puan alması kuvvetle muhtemel görünüyor.

fakat;

başakşehir - beşiktaş maçı bittiği an beşiktaş zirvenin maksimum 4-5 puan uzağında olabilmeyi başarırsa, şampiyonluktan ciddi anlamda söz edebilir. çünkü beşiktaş'ın şampiyonlar liginden elendiğini varsaydığımızda, sezon sonuna kadar olan fikstürü şu şekilde;

alanyaspor
göztepe
akhisar (d)
fenerbahçe (d) (kupa)
yeni malatya
galatasaray (d)
kayserispor
osmanlı (d)
sivasspor

lig maçlarına baktığımızda galatasaray deplasmanı dışında gerçekten kolay bir fikstür. beşiktaş'ın gerçek potansiyelini bu sezon nadiren de olsa gördük. kafası rahat ve tamamen lige konsantre olmuş bir beşiktaş, başakşehir maçından sonraki bu fikstürü çok az puan kaybıyla geçebilir.

ama dediğim gibi, başakşehir - beşiktaş maçının son düdüğü çaldığı an, beşiktaş zirve yarışından kesinlikle kopmamış olmalı. ikinci yarı başladığından beri iki kez bu yarıştan kopma noktasına geldi, ama rakiplerin umulmadık puan kayıpları sayesinde yarışta kaldı. bu sefer böyle bir durum mümkün olmayacak çünkü beşiktaş zaten şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle oynayacak. kaybetme lüksü kesinlikle yok. fenerbahçe'yi ve başakşehir'i yenmek zorunda. başka yolu yok.

şahsi fikrim, bu yazdığım senaryonun gerçekleşme ihtimali, şenol güneş'in fenerbahçe'ye ve abdullah avcı'ya karşı oynadığı maçlardaki inanılmaz kötü performansları düşünüldüğünde %10 civarı. 

ama;

hocaya hiç inanmasam da oyuncu grubuna inancım tam. umarım bu sıkıntılı fikstürde zoru başarırlar, biz de uzun yıllar unutulmayacak ve beşiktaş'ın üst üste üçüncü şampiyonluğuyla son bulacak bir sezona tanıklık etmiş oluruz.

https://eksisozluk.com/entry/74327888

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About