2 Şubat 2018 Cuma

talisca bireysel olarak patlama yapabilme ihtimali olduğu için sahada tutuluyor. bazen yapıyor ama yapmadığı maçlarda ise böyle zayıf kalıyoruz


maç içinde heyecan ve sinirden yazmadığım ama sonradan tekrar pozisyonlara baktıkça bu maçtaki en 1. sorunun yine talisca olduğunu düşündüğüm maç oldu.
zira talisca 2.sezona iyi başlasa da bu maç tekrar geriye döndü. maçın içinde adeta yok gibiydi. yanlış pas tercihleri, orta sahanın ön bölmesinde rakibi kovalamaması yine o bölgeyi 1 kişi eksik bıraktı.

adrianonun gol bulduğu dakikalarda rakibe üstünlük kurmaya başlamıştık. golden sonra rakibi ablukaya alabilseydik 2. golde gelebilirdi. beşiktaşın önceki iki senede en iyi yaptığı iş orta sahaydı. bu sene orta saha yok. bunun da en 1. sebebi atibadaki düşüş ve taliscadır.
talisca bireysel olarak patlama yapabilme ihtimali olduğu için sahada tutuluyor. bazen yapıyor ama yapmadığı maçlarda ise böyle zayıf kalıyoruz.
bu maçta en beğendiğim adam ise medeldi. bir kere daha ön liberoda oynaması gerektiğini gösterdi. medel bir şekilde atibanın açığını kapatıyor ama ne tolgay ne oğuzhan sosa'nın açığını kapatamadı. 
taliscadan sonra ikinci sebep de lensdi. lens yeterince şans buldu. paslarını, koşularını ayarlayamıyor. tam ileri çıkacağız takılıp düşüyor, terste kalıyor. kaçırdığı golün ise izahı yok. bence o pozisyon kalecinin kurtarmasından ziyade lensin beceriksizliğiydi. tamam fizikli güçlü oyuncu ama bir türlü tutturamadı. babel'in eksikliğini ciddi şekilde hissettirdi. 
şu halde lens yerine orkan tutulsaydı en azından geleceğe yatırım olurdu.
q7 ise bildiğimiz gibi. bir faydalı 2 faydasız. 2 faydalı 1 faydasız olunca zaten maçı kazanıyoruz. bu maçta da yine bildiğini okudu. bu sefer fazla çizgiye inmedi ama bencilliğinden birşey kaybetmemiş. 
negredo gittikçe çözülüyor, ama yine de mücadele etti. umarım wagner önümüzdeki maçlarda daha iyi olur. topu aldığında tank gibi hareket etti. bu mu gol kralı olmuş dedim resmen. biliyorum çok çok erken ama bu maç için tüm santraforlarımızı toplasan (wagner, negredo, pektemek) 1 cenk bile etmediler denilebilir.
oğuzhan başlarda iyiydi ama talisca destek olmayınca o da iyice geriye kaçıyor.
sonuç olarak bence talisca bir müddet yedeğe çekilmeli. atiba sakat olduğu için oğuzhan-tolgay denenmeli. lens sol kanatta oynayamıyor. onun yerine el mecbur caner-adriano olabilir.
bu takıma sezon sonu en az 3-4 sağlam transfer şart.

https://eksisozluk.com/entry/73948969

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About