19 Ağustos 2017 Cumartesi

yükleme antremanlarının etkisi ve form tutma meselesi


Beşiktaş sezon başında form tutabilen bir takım değil, üzerine çin ve ispanya gibi yerlerde verimsiz bir hazırlık dönemi geçirildi ve göründüğü kadarıyla son zamanlarda transfer ettiği oyuncuların hiçbirisi de hazırlık kampı yemiş gibi durmuyor.

şenol hoca'ya oyuncu değiştirmiyor diye kızıyoruz ama göründüğü kadarıyla da talisca ve abubakar gibi hazır gelmemiş bu futbolcular. oyuna girdiklerinde takıma hemen uyum sağlamalarını beklemiyorum ama bazı pozisyonlarda akıllarındaki eyleme dönüştüremeyen futbolcular gördüm.

negredo olayı ise başımızı çok ağrıtacak gibi duruyor, negredo formda halinde bile hedef santrafor olabilir gibi duruyor, bu ise onu beslemek için ya kanatlardan ortaların ya da göbekten on numara oyuncunuz olmasını gerektiriyor. cenk ile aynı tip oyuncular olacaklar gibi duruyor. geçen sene beşiktaş'ın özellikle oyun planını çeşitlendiren iki futbolcusu vardı, birisi talisca diğeri de abubakar, bu sene ise tek oyun planına bağlı bir takıma dönüşeceğiz gibi duruyor. göbekten şöyle delici pasları olan ve aralara adam kaçıracak bir on numara eksikliğini hissedebiliriz.

bu kadar olumsuzluğa rağmen beşiktaş geçen sene sezonun ilk yarısı bitene kadar bize böyle çok maç izlettirmişti. ikinci yarı ise takım kendinden daha emin bir şekilde hedefe ulaşmıştı. şenol hoca iki senedir takımını erken forma sokmuyor ve sezon sonunda rakiplerinin pili bittiğinde hala futbol oynama aşkıyla dolu olan bir takım yaratabiliyor. şampiyonluğa beş maç kala takımın nasıl iştahlı oynadığını hatırlayın, futbolcular bile maç bitmesin daha çok oynayalım arzusu ile oynuyordu. ligin başlangıcında ise hepsi geç yapılan yükleme antremanlarının etkisinden kurtulmuş değiller. takıma bu yeni futbolcuların oturması için belki de milli maç araları çok etkili olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About