26 Ağustos 2017 Cumartesi

Henüz % 50 si ile oynayan Beşiktaş deli gibi koşmuyor zerre kasmıyor yeni oyuncuları oynatmıyor ve kazanıyor

beşiktaş'ın tosic ve atiba'nın attığı gollerle 2-1 kazandığı karşılaşma olmuştur.

maçı seyredemeyenler için ilk yarı değerlendirmemi bu (bkz: #70435018)de yapmıştım.

2. yarıya geçersek, beşiktaş'ın alıştığımız pas oyununu biraz daha iyi yapabildiği bir yarı seyrettik. bunun nedeni şenol hoca'nın kısır geçen ilk yarıya göre merkez orta saha elemanlarımızı (atiba-oğuzhan) topla çıkarken risk alarak daha ileriye göndermesi oldu. bu sayede oğuzhan ve atiba'yı kontrol eden bursa'lıların önde baskısı azaldı ve geriden oyun kurmamız ilk yarıya göre kolaylaştı. 

ilk yarıya göre 2. yarıda beşiktaş'ın oyuna egemen olduğunu söyleyebilirim. 60. dakika'da yayıncı kuruluşun verdiği istatistiklerde 13 şutun 5'i beşiktaş adına isabetliyken bu rakamlar bursa için 3 şutta 1 isabetli şuttu ki o şutta gol olmuştu. maç sonuna kadarda bursa'nın isabetli 1 şutunu hatırlıyorum buna karşın beşiktaş'ın toplam şut sayısı 20'i isabetli şut sayısıda minimum 7-8 civarında olduğunu düşünüyorum. yani gerçekten kötü ve temposuz oynadığımız bir karşılaşmada rakibimize pozisyon vermeden 3 puanı çıkarttık. 

genel oyun yapımızı toparlamak gerekirse takım geçen sene ki form durumundan ve oyun yapısından çok uzak. ancak can sıkmamak gerek bu çok ciddi olumsuz duruma rağmen kasımpaşa maçında ki 2 uzaktan şutun gol olduğu bir düzlemde 3 maçta 7 puan topladık. yeni transferlerimizden pepe dışında zerre fayda görmedik ki her biri ligin kaderini değiştirecek kalitede oyuncular. negredo, lens, medel ve töre'nin katılımıyla; kadromuzda ki formsuzlar oğzuhan, babel, talisca'nın form bulmasıyla ligin altını üstüne getireceğiz. 

bakın deli gibi koşmuyoruz, kendimizi yırtmıyoruz, karşımızda kendini yırtan alanı kapatmak için çırpınan varını yoğunu ortaya koyan rakiplere karşı neredeyse %60 la oynamamıza rağmen her maçı hükmettik, her maçın hak edeni idik. 

çok büyük süprizler olmazsa beklenmedik gelişmeler yaşanmazsa açık ara şampiyon olacağımızı düşünüyorum. unutmayın bursa karşısında beşiktaş gerçekten kötü bir oyunla kazandı ancak gelecek haftalarda iyi çok iyi oynamaya başlayacağız ve o zaman kimse karşımızda duramayacak. 

yüksel karakartalım!

edit: istatistikleri buldum link 
istatistikler gerçek oyun kalitesini vermesede bir çok şeyi de anlatabilmekte, 
gerçekten kötü oynadığımız maçta %65 topla oynama, 18 şut, 443 pas (rakip 173 de kalmış) 8 korner, 10'u isabetli 31 orta (rakip 12 orta yapabilmiş ve sadece 2 si isabetli) değerlerine ulaşmışız ki bursaspor'un gerçekten iyi bir defans kurgusu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu değerler son derece iyi.

https://eksisozluk.com/entry/70436319

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About