15 Ağustos 2017 Salı

takımın güç yüklemesi şampiyonlar ligi programına göre yapıldı herkes sakin olsun

gördüğüm kadarı ile şenol hoca tüm planını, sezon öncesi kampını, güç yüklemesini şampiyonlar ligi'ne göre yapmış. "takım 5. 6. haftalarda kendine gelecek" demecini de buna bağlıyorum. doğru veya yanlış bir karar olduğu tartışılır ama ne olursa olsun bir plana uygun antreman programına sadece saygı duyarım. bana göre/sana göresi ayrı, şenol hoca ve başkan avrupa'da iz bırakmak istiyor belli ki. fener ve gs'nin onca yıllık kurum kültürlerine rağmen acemice hamlelerini gördükçe başkana, hocaya, kulübe saygım her geçen gün daha çok artıyor.

biraz iddialı olacak, benzer bir hamleyi 2011-12 sezonu öncesi fatih terim'in gs'si yapmıştı. ebue, muslera, elmander, (o zamanki) selçuk inan, ufaluji gibi a klas adamları takıma toplayıp ligi 2 yıl domine etmişlerdi, sneijder ve drogba sonradan o takıma entegre olmuştu. biz, önceki 2 yılı domine ettiğimiz halde şimdi tepeden tırnağa a klas bir kadro ile oynuyoruz. sanırım fb ve gs taraftarı arkadaşlarım bizim takımın kalitesinin ve seviyesinin farkında değil. taktik, teknik bir tarafa oyuncu kalitesinin her pozisyonda her anlamda bu kadar yüksek olduğu başka bir kadro hatırlamıyorum ben türkiye ligi tarihinde. bizim ligin kalitesine göre bahsetmiyorum. bu kadro, ingiltere ve almanya gibi fizik güç önde oynanan 2-3 lig hariç avrupa'nın her liginde ilk 4'ü zorlar. seviye bu.

bakın beşiktaş 2-3 hafta kadar gignac'ı kovaladı, oyuncu ikna edildi, kulübü bırakmadı. o olmayınca aynı tarz oyuncu olarak negredo transfer edildi aynı seviyede. keza marselo gitti, aynı klasmanda ve benzer özelliklerde medel transfer edildi (kafa hakimiyeti hariç tabi). bunlar 3-4 büyük takımda görmediğimiz transfer aklı ve hamleleri. bu takım çok can yakacak. geçen senelerde olmayan bir şeyi bu yıl çokça göreceğiz: kötü oynarken bile net şekilde oyunun hakimi olmak. bu, tamamen oyuncu kalitesi ile akalalı bir şey. 

şenol hoca geçen sezonki gibi doğru kurguyu oturttuğu zaman 6-7 hafta sonra, türkiye liglerinin uzun süredir görmediği bir dominasyon göreceğiz. herkesin buna kendini hazırlamasında fayda var. bayern münih'in jupp heynkens zamanında bundesliga'da yaptığına benzer bir dominasyon olabilir bu.

alıntı: https://eksisozluk.com/entry/70173961

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About