26 Ağustos 2017 Cumartesi

Beşiktaş Bursa maçına dair Ekşi'den mükemmel bir analiz

ben beşiktaşı beğendim. takımın yavaş başlaması, yeni transferlerin yavaş adapte edilmesi bence olumlu. beşiktaş'ın elli maç daha yapacak, yavaş ve sorunsuz başlaması aslında ligin ikinci yarısı için önemli avantaj.

galatasaray sezonu beşiktaş'tan bir buçuk ay önce açtı, çok eforlu yıpratıcı bir oyunu, kadrolarında ilk on bir dışında süper lig seviyesinde dört alternatif oyuncuları varken oynuyorlar (ahmet, selçuk, eren ve yasin). lige sezonu erken açmakla da bağlantılı olarak formda ve yüksek seviyede girdiler, özellikle lig başında daha takımların formları daha yükselmemişken bu yüksek eforlu oyunla fark yaratıyorlar ama yaptıkları çok riskli, lig genelinde sezonu normal açan takımların formları optimal seviyeye geldiğinde, galatasarayın formu inişe geçecek, dahası kadroları gerçekten akıllara zarar miktarda sığ, önemli bir iki oyuncunun cezalı sakat olması durumunda ne yapacaklarını nasıl bu kadar riskli bir plan yaptıklarını ben bilmiyorum.

takımın oyun içi şablonları çok iyi, takım ne oynayacağını iyi biliyor, oyun içinde bence süper lig seviyesinin iki gömlek üstünde yön değiştirebiliyorlar. top çıkarma şablonları, oyun içinde oyuncu değişiklikleri ile bir kanatta üstünlük elde etmeleri (mesela bu maçta bir ara quaresma-caner kanadı), oyun içi iyi çalışılmış şablonlar, iki üç oyuncu içeren oyunlar, oyuncuların kontrollü olarak deplase olması, lig seviyesinin üzerinde köşe atışı şablonları ki bunlar her maç ciddi gol pozisyonları olarak dönüyor ve bu olgun şablonları destekleyecek, karşıdaki takımların reaksiyon vermesini zorlaştıracak derinlikteki kadro çok umut verici.

takımın formu daha zirvede olmadığı için ve gereksiz enerji harcanılmaması için patlayıcılık ve yoğun efor seviyesi düşük, bu da çok normal, önünde elli maç oynayacak bir takımın sezona yavaş girmesi, bir kaç hafta içinde adım adım yükselecektir takım. ama takımın oyun şablonları gerçekten çok olgunlaşmış bence bu açıdan henüz efor en yüksek seviyede göremiyoruz ama ciddi ciddi süper ligle arasında iq farkı var gibi oynuyor, doğru oyunlar, doğru paslar yapılıyor, quaresma bile ilginç şekilde doğru oynuyor.

tosic bence bu sezona iyi başladı, golden bağımsız takımın şablonlarına alışmış iyi oynuyor, cenk kaçırdığı gollere rağmen doğru yerlerde, oğuzhan bu maç iyi değildi, caner oyuna derinlik katan değerli bir oyuncu, talisca'nın top tutma, oyuna dahil olma sorunu çok sırıtıyor, eğer buradan daha yüksek seviyede oynamayı umuyorsa cidden çok özen göstermeli, bizim takım için bile yarım adam kadar oynayan talisca'yla oynama daha zor, bundan daha yukarı seviyede bunu kaldırabileceklerini sanmıyorum. 

bence beşiktaş benim için şaşırtıcı derece mantıklı ve doğru bir şekilde ilerliyor, takım form tutana kadar olabilecek kayıplar telafi edilebilir, takım uygun bir şekilde tam form tuttuğunda ligin ortalarında ve şampiyonlar liginde doğru zamanda tempo tutmanın ve oyuncuları gereksiz yere yıpratmamanın ne kadar faydalı ve hayati olduğunu göreceğiz.

https://eksisozluk.com/entry/70436601

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About