18 Ağustos 2017 Cuma

Beşiktaş Fb ve Gs nin 2017 2018 sezonunda transfere harcadıkları paralar

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/70256310

şu ana kadar transfere 7.9 milyon euro harcamistir. oyuncu satisindan elde ettigi gelir ise 8.5 milyon euro (bunun 7 milyon eurosu 2 milyona alinmis olan marcelo, rhodolfo da ise 2 milyonluk bir kayip var). net harcanan para 5 milyon euro.

rakiplerine bakarsak galatasaray 39 milyon euro harcamis ve 17 milyonluk satis yapmis (bunun 15 milyon eurosu ayni fiyata alinmis olan bruma ve podolski). yani net olarak harcadigi para 37 milyon euro. inanilmaz bir rakam. bu arada bruma, sneijder ve podolski gibi iyi oyuncularini kaybetti. riva'daki skandallari dusunursek daha da icinden cikilmaz oluyor. galatasaray bu yil sampiyon olabilir. ama bu olsa dahi cok zarar edecek.

fenerbahce 13.5 milyon harcamis. kjaer, emenike ve stoch satislarindan 16 milyon almis olsa da aslinda bu satislarin alim-satimlarindan (kiralama gelirleri dahil) 3.5 milyon gibi bir zarara ugramis. kjaer'de para kazansa dahi emenike ve stoch kayip. net bilancosu -17 milyon euro olmus. fenerbahce icin makul bir kayip. onlar esas darbeyi iki sezon once yedi.

su anda konusmak icin erken ancak transfer kalitesinin fenerbahce'den daha iyi oldugunu, galatasaray ile de en kotu ihtimal ile ayni oldugunu soyleyebiliriz.
bir de transfer oncesi kadrosunun digerlerine gore daha oturmus, teknik direktorunun daha iyi oldugunu soyleyebiliriz. klupler 1-2 transfer daha yapsa da bu dengeler cok degismeyecek.

tabii gelirler acisindan da besiktas cok daha avantajli olacak. ornegin satilan kombine sayisi temmuz sonu itibari ile rakiplerinin toplamindan fazla (besiktas 30bin -full kapasite, galatasaray 19bin, fenerbahce 10bin). sampiyonlar liginden de muhtemel bir 30 milyonluk artisi olacak.

somut rakamlarla da gorulecegi gibi besiktas klubu cok iyi yonetiliyor. 

tabii butun bunlara ragmen borc azalmiyor ve sahada ne olacagini ongormek cok zor. duzluge ciktik demek icin erken. klubun bir 10 sene daha boyle yonetimesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About