12 Ağustos 2017 Cumartesi

Beşiktaş bizim ciğerimizin köşesidir (Şenol Güneş zamanı)

şenol hoca geldiği günden beri cenk tosun, mario gomez, demba ba, aboubakar ile çalıştı. negredo 5. isim olacak ve bu isim ile ilk defa şenol hocanın istediği tarza sahip bi' forvete kavuşmuş olacağız. negredo'nun bize çok ciddi katkıları olacaktır. hava topu hakimiyeti ile talisca, oğuzhan ve tolgay'ın ileride çıkışlarında daha serbest olmalarının kapısını açacaktır. bunun haricinde quaresma, lens, babel kanat adaylarımız. orkan'ı da es geçmemek lazım ve umuyorum ki önümüzdeki seneler adına en başarılı transferlerimizden biri olacaktır. yaşına kıyasla oyun zekası müthiş. şenol hocanın yönetiminde kendine katacakları ile heyecan verici bi' futbolcuya dönebilir.

kanat oyuncularımız içerisinde en farklı özelliklere sahip olan isim ryan babel. şut çekmeyi daha çok seven ve tehlikeli şutlar atabilen bi' isim olmakla birlikte sol ayağını kullanmadığı ve ters kanatta oynadığı için orta seçeneğini pek düşünmüyor ve pozisyonlarda bireysel olarak aşama kaydetmektense bindirme yapan bek ile yardımlaşmayı tercih ediyor. orta sahayı besleme özelliğine de sahip bi' isim. fakat ters kanatta oynayabilecek bi' diğer isim ise quaresma. hocanın lens'i hızlanma ve direk sonuca gidecek pas/orta özellikleri sebebi ile ters kanatta oynatacağına pek ihtimal vermiyorum. quaresma ise gerek trivela, gerekse de adam eksiltme özellikleri ile babel'den aldığımız katkıya benzer faydaları sağlayabilir sol kanatta. hem orta açabilir, hem içe katedebilir. ligin çoğunluğunda kanat tercihlerimiz solda quaresma, sağda lens olacak gibi görünüyor.

eğer stoper gelmez de pepe-medel ikilisi ile oynarsak atiba'nın ikisi ile de uyumunun çok iyi olacağı kanaatindeyim. zira atiba'nın en büyük özelliklerinden birisi öncelikli olarak rakibin en tehlikeli olabileceği bölgeye topun atılmasını engellemek ve direk topa saldıran bi' isim olmaktansa doğru anı bekleyen daha kademeci bi' isim. arkasında iki hareketli ve özellikle medel ile çok süratli stoperler ile oynaması bize müthiş katkı sağlayacaktır. olası miranda ya da yerli stoper transferinde medel'in atiba'yı kesmesi olası. bu da bizim kaptığımız toplarda kanat futbolcularımızın da hızlı olması ve medel'in dikine oynamayı sevmesi ile daha süratli çıkmamıza yarayacaktır.

beşiktaş bizim ciğerimizin köşesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About