26 Ocak 2018 Cuma

Sinan Vardar (fotomaç) golcü şart


kaynak

Bu yazıyı kaleme aldığım ana kadar Beşiktaş forvet transferini henüz gerçekleştirmemişti.
Geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor maçı sonrası yazımda; Beşiktaş'ın bir an önce forvet transferini bitirmesi gerektiğini üstüne basa basa belirttim. Forvet transferi Beşiktaş'ın şu anda olmazsa olmazı...

Açık ve net görüntü şu;
Beşiktaş Cenk Tosun'u çok arar. Çünkü Negredo, Beşiktaş'ın bu futbol şablonunda çok faydalı olamaz. İspanyol futbolcunun kalitesine ve kariyerine lafım yok ama son vuruşları çok etkili değil, gol atmaktan çok attırmaya odaklı. Hava toplarında etkili değil ve en önemlisi Türkiye gibi futbolun sert oynandığı bir yerde bir hayli yumuşak futbol yapısına sahip. Eğer Beşiktaş çift forvet oynasaydı işte o zaman Negredo bu takım için vazgeçilmez isimlerden biri olabilirdi. Ama İspanyol forvet şu an itibariyle olsa olsa iyi bir yedek olabilir.
Beşiktaş yönetimi Cenk Tosun'un gitmesinin ardından 3 haftadır golcü arıyor. Belli ki transferi yönetenlerin B planı yokmuş! Transfer gündemine baktığımızda; Vagner Love, Samuel Eto'o en çok koşulan isimler... Son günlerde ağırlıklı isim Vagner Love...
Sadece Beşiktaş değil, bu iki futbolcu için başta Galatasaray olmak üzere Türkiye'de birçok kulübün ismi geçiyor.
İki futbolcuya da saygım var ama Vagner Love 33, Samuel Eto'o 37 yaşına geldiği düşünülürse vay Türk Futbolunun haline! Dünyanın dört bir yanına scoutlar gönder, yöneticiler ve yakın dostlarla kulübün kasasından özel uçaklarla golcü ara ve transferin bitmesine 5 gün kala geldiğin nokta Alanyasporlu Vagner Love olsun!
Bunlar sadece benim mi gözüme batıyor çok merak ediyorum! Beşiktaş'ın Love için yıllık 2.5 milyon euroya 2.5 yıllık sözleşme yaptığı konuşuluyor.
Aslında Beşiktaş gibi yaş ortalaması 31 olan bir takımın daha genç bir golcüye ihtiyacı var. Yaş ortalamasının artması belki kısa vadede olumsuzluk göstermez ama uzun vadede Beşiktaş'ın başına çok şey açabilir.
Aman dikkat!
Baktığımızda imza aşamasına gelen Love, Türkiye ligin iyi bilen, çok da iyi bir golcü.
Alanyaspor günleri bir kenara ben onu CSKA Moskova forması giyerken hayranlıkla izlerdim. Love, Şenol Güneş'in elinde daha da parlayabilir. Umarım yeni gelecek golcü Beşiktaş için hayırlı olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About