29 Ocak 2018 Pazartesi

hem topsuz alanda hareketli oynayıp arkasındaki üçlüye alan yaratacak, hem de top ayağındayken servis yapacak




2007-08 sezonunda şl'de fenerbahçe'ye karşı oynarken hayran olmuştum, o dönem a klas takımlar dışında süratli dribling yapabilen nadir forvetlerdendi. hatta sezon sonunda fenerbahçe'ye transfer haberleri çıktığında çok heyecanlanmıştım ne yazık ki olmadı. gerçi 24 yaşında fişek gibi bir forvetin türk takımlarında oynaması zaten zordu, büyük takımlar alırdı kesin.


ama aradan 10 yıl geçti ve büyük takıma hiç gidemedi. bu sürede ilginç bir kariyer yaptı, brezilya'ya döndü, cska'ya geri gitti, oradan çin'e transfer oldu, yine brezilya'ya döndü, oradan monaco'ya gitti, oradan da alanyaspor'a geldi.

alanyaspor'da kendini yeniden buldu ama yaşı oldu 33. yine de gideceği takımın sistemine bakmaksızın gönül rahatlığıyla alınabilecek gerçek bir komple forvet, her türlü faydalı olur. ağır da olsa kaybetmeden top sürer, topu korur, ara pas atar, uzaktan şut çeker, olmadık açılardan kaleyi buldurabilir, kısacası yerden oynadığınızda gereken her şeyi halleder. kısa boyuna rağmen dengesini kaybetmeden oynuyor, fiziken sağlam.

ayrıca beşiktaş'ın hücumdaki en büyük eksiğini kapatır; rakip yarı sahaya yerleşim düzeni eksiğini. beşiktaş'ın özellikle orta ikilisi atiba-tolgay(oğuzhan) sezon başında kontrataklardan yenen tehlikeli pozisyonlar sonrası son zamanlarda hücumda yeterince cesur olamadıkları için topu kanatlara bırakıp etliye sütlüye karışmayan bir hale bürünmüşlerdi iyice, bu biraz da cenk gibi tekniği zayıf, talisca ve quaresma gibi riskli oynadığı için kolay top kaybedebilen oyunculardan kaynaklı bir savunma refleksiydi, geride eksik yakalanmamak adına. şimdi vagner love var ve bilecekler ki takım üçüncü bölgede kolay kolay top kaybetmeyecek.

cenk esas olarak ne yapıyordu? hareketli oynayıp arkasındaki üçlüye alan yaratıyordu, geniş alanda oynamayı seven babel-talisca-quaresma üçlüsünün de özellikle şl'de işine yaradı bu. negredo esas olarak ne yapıyor? ceza sahası civarında topla buluşup servis yapmaya çalışıyor, ama bu üçlü kaleye uzak oynadıkları için negredo etkisini pek gösteremedi/gösteremeyecek de.

vagner love işte bu iki forvetin tek tek yapabildiği o iki şeyi birden yapacak; hem topsuz alanda hareketli oynayıp arkasındaki üçlüye alan yaratacak, hem de top ayağındayken servis yapacak. üstelik gerekirse bu iki şeyi dribling yaparak yapacak, topu koruyacak, takımın bütün halinde rakip yarı sahaya yerleşmesi daha kolaylaşacak. ligimizde bütün bunları bir arada yapabilen başka bir forvet yok.




https://eksisozluk.com/entry/73844559

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About