24 Ocak 2018 Çarşamba

Beşiktaşlı bir taraftardan hesap kitap dolu bir Vagner Love değerlendirmesi


karşılığında mustafa pektemek'ten kurtulacaksak varım dediğim transfer

beşiktaş az gol atıyor diye eleştiriliyor, doğrudur ammevelakin az da gol yiyor. ilk devre 29 gol atmış, 16 gol yemişti. 

öte yandan ligin en iyi futbolunu oynadığı söylenen başakşehir de 31 gol atıp 18 gol yemişti. averaj aynıydı yani.

beşiktaş ilk devre 2 maçta 2 gol fazla atsa üst tarafla fark olmayacaktı, 3 gol fazla atsa lider kapatacaktı devreyi. bu oyun bu kadar hassas dengelerde işte. 

ilk yarıda gol katkısı veren cenk'i kaybetti, cenk'in ligde 8 golü vardı. talisca'nın 5 golü, negredo'nun ise 4. babel'in ise 7. 

bu devre talisca daha fazla gol atacak gibi duruyor, özellikle deplasmanlarda. daha ilk haftadan 2 gol attı. katkısı 10 civarı olursa mükemmel olur.


babel 7 tane daha atabilir mi ? zannetmem. 5 diyelim ligde. 

olay negredo ve ortasahanın ne atacağı. negredo her maça 11 çıkacak, 4 golü geçmesi lazım. ama antalyadaki performansı bana da saç baş yoldurttu özetleri izlerken dahi. 

bize 10 civarı gol atacak bir 2. forvet lazım. pektemek kendi kalemize atar, negatif bakiye gelir oradan geçelim. larin bilmiyorum ama 10 atamaz.

soru şu, love atabilir mi? ilk devre performansı, geçen seneki performansı atabileceği izlenimi veriyor. 

alınırsa ve atarsa, defansımız da ilk yarı seviyesinde ya da daha azında gol yerse şampiyonluk gelebilir. 

2-3 milyon euro civarına denemeye değer bir risk. cenk'den boşalan maaş kotası + pektemek itelenebilirse bonuslu bir paketle 2-2,5 milyon euro seviyesinde maaş da verilebilir. mesela 2. devre 10 gol ya da sezon sonu şampiyonluk halinde 500 k ek ödeme ya da 2. lik durumunda 250k ek ödeme gibi.

https://eksisozluk.com/entry/73714329

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About