25 Ocak 2018 Perşembe

25 ocak 2004 beşiktaş samsunspor maçı UNUTMAYIN UNUTTURMAYIN


üzerinden 14 yıl geçen maç. o zamanlar nasıl hakkımız yendi,nasıl güçsüz kaldık,nasıl ezildik. beşiktaş bu maçtan sonra düşüş sürecine geçti ve toparlanmamız 11-12 yıl sürdü. bu tarz maçların tekrarlanmaması için,bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için,tekrar ezilmemek için,tekrar güçsüz duruma düşmemek için her beşiktaşlı takımına sahip çıkmalı,savunmalıdır.

papatya yayınlarından "destanlaşan çanakkale" kitabının rivayetine göre; bundan 30 yıl kadar önce eğitim sistemini incelemek için türkiye'ye bir japon heyeti gelir. dönemin başbakanını da ziyaret eden heyet ile türk yetkililer arasında ilginç bir diyalog geçer. japon heyeti, türk eğitim sistemi ile ilgili düşüncelerini anlatmaya soğuk bir cümle ile başlar. ilk cümlelerden biri şu olur: "sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!" türk yetkililerde şok etkisi yapan bu cümleden sonra, karşılıklı soru ve cevaplar devam eder. 


heyet, daha sonra kendi eğitim sistemini anlatmaya başlar. japon heyeti der ki; "biz, eğitime şok testler uygulayarak başlarız. önce çocukları uçak kadar hızlı giden trenlere bindirir ve çok katlı yollardan geçiririz. en üstün teknolojiyi gösterir, robotlarla çalışan dev fabrikalarımızı gezdiririz. Başlat: bu baş döndürücü teknoloji karşısında sarsılan ve şoke olan çocuklarımıza deriz ki: -işte gördüğünüz bu hızlı trenleri ve üstün teknolojiyi sizin atalarınız yaptı. eğer siz daha çok çalışırsanız daha hızlı giden ulaşım araçları yapar, daha üstün teknoloji meydana getirir, daha modern fabrikalar kurarsınız... sonra çocuklarımızı hiroşima ve nagazaki'ye götürüp düşmanın harap ettiği bölgelerimizi gezdirir ve bu defa da deriz ki: bakın, eğer siz birlik beraberlik içinde çalışmazsanız, işte düşmanlar sizin ülkenizi yakar, yıkar, bu hale getirirler. ama birlik beraberlik içinde çalışırsanız, güçlü olursunuz, düşmanlarınız size saldırmaya cesaret edemezler. artık birlik beraberlik içinde çalışmak ve çalışmamak konusunda kararınızı siz verin... bu örneklerle çocuklarımız kendilerine gelerek iyi ve çalışan bir japon genci olma yolunda milli bir şuur ve heyecanla okumalarını sürdürür " sonra, japon heyetine bir soru yöneltilir: "iyi de bizim hiroşimamız, nagazakimiz yok ki?" verilen cevap nettir? "sizin çanakkaleniz var!"

bizim de samsunspor maçımız var. her beşiktaşlı bu maçı bilmek,hatırlamak zorunda artık.

''artık eskisi kadar kolay değil bir takımı böyle katletmek,sosyal medya var.'' diyecek olanlar 

(bkz: #68036480) bu entry'de arkadaş çok güzel anlatmıştı.

unutmayın,unutturmayın.

https://eksisozluk.com/entry/73741587

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About