26 Ocak 2018 Cuma

Ekşiden: Beşiktaş taraftarının biraz sakin olmasını istiyorum





takımımın taraftarlarının biraz daha sakin olmasını bekliyorum.

borç büyük bir sorun değil. gelirler euro, tl karışık, ama giderler hep euro. o sebeple kısmen şişiyor. inanmayacak arkadaşlar için hatırlatalım, bjk'nin en büyük iki gelir kalemi yayın hakları ve şampiyonlar ligi. yayın hakları ihalesinde dolar 3.26'ya sabitlendiği için onu artık tl cinsinden düşünebiliriz. nasıl bir vizyonsuzlukla bunu kabul ettiler bilmiyorum. dolar 2.80'e inseydi de sabitleyelim diyecekler miydi ki şimdi kabul ettiler? ama kabul edildi.


yıllardır bonservisten kar ediyoruz, bu büyük bir başarı. çok az kulüp bunu söyleyebiliyor. takımdaki yıllık ücret de artık bir düzene oturdu. takımın geneli birbirine yakın ve avrupa şartlarına göre yüksek olmayan meblağlar karşılığında oynuyorlar.

bjk muhteşem bir imaj yaratmış durumda. gomez'in gelip parlaması, abubakar'ın, talisca'nın olgunlaşması hep bu imaja yardımcı oldu. şimdi kariyeri hafif düşüşe geçen yıldızlarla şampiyonlar liginde oynamak isteyen genç yeteneklerin koşarak geleceği bir kulüp haline geldi ki bu önümüzdeki yıllarda da talisca'daki gibi iki yıllık kiralama yöntemiyle ucuza takım kurmayı sağlayacak şeyler.

şenol güneş bu devre arasında merkez hücumu çalışmış anlaşılan. 2015-2016'da genel olarak uyguladığımız, geçen sene de sık sık uyguladığımız merkez hücumunu bu sene unutmuştuk. fizik gücü yüksek takımlar tamamen geriye yaslanarak kafa toplarını savuşturup sürekli orta taktiğine karşı savunma oluşturabilirken merkez hücumları biraz tecrübesiz ve kalitesiz takımların savunma dengesini hızlı kaybetmelerine yol açıyor. antalyaspor maçında da bunu gördük.

vagner love 33 yaşına göre evet pahalı bir transfer ama alanyaspor tok satıcıydı ve muhtemelen şenol güneş merkezden hücum sistemine uyum sağlayabilecek, hızlı ve türkiye ligini tanıyan birisini istedi. ligde bize çok yardımcı olabilir. negredo ile beraber oynamasını isterim ama kimi kesecek sorusunu cevaplandırmak zor.

güzel günler göreceğiz, güneşli günler, motorları da tekrar maviliklere süreceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About