23 Ocak 2018 Salı

Carlos Carvalhal'in Liverpool zaferi

liverpool'un 18 maçlık yenilmezlik serisine swansea'nin başında son vermiş ex beşiktaşlı yeni swanseali teknik direktör. swansea'nin başında çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı ki müthiş başarı. aheste aheste yürüttüğü sheffield wednesday kariyeri bence çok başarılıydı ama şanssızlıktan premier lig'e takımını çıkartamadı. en sonunda da beklendiği gibi yollar ayrıldı. geçtiğimiz yaz transfer döneminde yıldızları elinden giden swansea yerlerine iyi ikameler yapamadı ve küme düşme hattına kafadan girdi. oynadıkları kötü futbolla da yerlerini sağlamlaştırdılar. 

daha önce pek adam akıllı teknik direktörlük tecrübesi olmayan, genel olarak taşaklı takımların yardımcı hocası olan paul clement ile evdeki hesap çarşıya uymadı ve aralık ayında kovuldu. türkiye'de antalyaspor'da çalışmış jose morais'in lezzet ikizi yani. her neyse, carvalhal o premier lig seviyesine göre vasat kadroyla gayet iyi işler yapıyor. tek mağlubiyeti ligte kendi sahalarında tottenham'a karşı. doğal bir mağlubiyet. beraberlikten biri fa cup'ta. şu anda 20. sıradalar ve 20 puana yükseldiler liverpool galibiyetiyle. böyle giderse takımı ligte tutacak üstelik sıfır transferle. devre arasında henüz transfer yapmış değiller. renato sanches'i kiralamak için 8.5 milyon euro para verdiler. yanlış anlamayın satın alma opsiyonu yok. sadece bir yıllık kiralık bedeli bu. herif bütün sezon sakatlanıp durdu. oynadığında da pek adam akıllı iş yapamadı. clement komisyon mu aldı nedir. wilfried bony yuvasına dönerken geçen sezon yardıran llorente gitti. takımın sembol ismi haline gelen sigurdsson epey yüksek bir bedelle everton'a gitti. paraları var hem bonservislerden gelenler hem yayın hakları gelirleri ama niyeyse takviyeye yanaşmıyorlar. carvalhal şu an için epey de başarılı buna rağmen. takımı kümede tutarsa kadrolu epl hocalarından biri olacaktır. david moyes embesili bile bu kontenjandan ekmek yiyorsa carvalhal hayli hayli yer. bence ligte de tutacaktır.

seviyoruz seni gol sevincine insanlık dışı koşup sakatlanan adam. biliç'ten çok daha samimiydi. yolu açık olsun. takipteyiz.


https://eksisozluk.com/entry/73695377

Liverpool galibiyetinin ardından Swansea menajeri Carvalhal: "Maç öncesinde oyuncularıma Liverpool'u şu örnekle anlattım: Liverpool, bir Formula 1 aracı. Eğer iş çıkışı saatlerinde bir Formula 1 aracını Londra trafiğine sokarsan, o araç çok da hızlı çalışmaz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About