14 Nisan 2018 Cumartesi

Ekşiden bir euroleague eleştirisi, Fikret Orman haklı çıkıyor adım adım


bayern ile asvel hangi rayting ile bu lige alınmış merak ettiren organizasyon. 
pana işi çaktı ve çekildi. yapılan yatırım ile kazanılan tezat. salonlar dolu. bir sürü türk sponsor var ama ortada para yok. 
bu sponsorluklar öpücük ile falan ödeniyor sanırım. 
aziz yıldırım sırf taraftarın gazını almak için zararına bu organizasyonu zorluyor.
ali koç bu kadar zarar eden bir yapının içinde kalmaz. efes bir iki avrupalıyı ikna edip yatırım ile kazanılanların orantılı olduğu bir organizasyon için fiba'yı ikna eder. bu organizasyondan kar eden ispanyollar. 5 takım ile katılıyorlar. kendi liginden daha çok ispanyollar birbirleriyle bu organizasyonda karşılaşıyor. 
barcelona eskisi gibi takım kurmuyor. real var final four yapacak güçte. diğerleri final four için yatırım bile yapmıyor. 
daçka'nın haşat ettiği bayern direk katılıyor. daçka öbür sene yok. daçka'nın kupa kazandığı yerde son 16 gruplarında elenen asvel direk katılıyor.
bu direk katılım işi pazarlama falan diye açıklanmış. futbolda direk katılım sadece ülke kontenjanı için var. arsenal veya tothenham gelse değişmiyor. bu ülkelerden 4 takım gelsin kim gelirse gelsin deniyor. bu yapı böyle olunca hangi takım yatırım yapar ki basketbola. wild card işi ülke basketbollarına set oluyor.
direk katılanlar zaten her sene ordayım diyor salıyor, salmayanlar euro cup veya euroleague için bir sürü masraf yapıp zararı göze alıyor. bunun değişmesi şart.
bu yapı yerelde basketbolu bitirir. oyuncu çıkmıyor. kenarda havlu sallayan yerlilere üzülüyorum. bu böyle olmalalı.

https://eksisozluk.com/entry/76007020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About