13 Nisan 2018 Cuma

Beşiktaş'ın seviyesinin tek ilacı Şampiyonlar ligidir

yürüdüğü yolda devam edebilmesi için şampiyonlar ligi'ne yeniden katılması şart olan takım. 


ne kadar iyi kadro kurarsanız kurun şampiyonlar ligi önce tecrübe işidir. beşiktaş yakın tarihte avrupada ne çektiyse şl'ye üst üste katılamaması yüzünden çekti. 1997-98'den 2000-01'e, oradan 2003-04'e, 2007-08'den 2009-10'a aralarda 2'şer 3'er sezon bırakarak katılabildi, bu süreler boyunca kadrolar değişti, hocalar değişti, kısacası bu maceralar hep birbirinden bağımsız, üstüne koyamadığı sezonlarda yaşandı. bir sonraki için 7 yıl beklendi.

beşiktaş iki sezondur şl'de üstüne koyarak ilerliyor, geçen sezon grupta 3. oldu, bu sezon gruptan çıktı. bu iki sezonun ortak noktası gruplarda bayern, real, man city ayarında takımların olmamasıydı. ama olsun, bu 2 sezon sonunda beşiktaş artık şampiyonlar ligi'nin en ciddi tehdit olabilecek 2. torba takımı seviyesine geldi. bu seviyeye gelebilmek çok önemlidir çünkü türk takımlarının şl maceraları ya hep ya hiç oluyordu bugüne kadar, beşiktaş'ın geldiği seviyeye kimse gelemedi.

artık bu seviyeyi yükseltme, en kötü ihtimalle bir süre daha koruma zamanı. ama bunun için de bu sezonu şl'ye katılacak pozisyonda bitirmek şart. şampiyonluk gerçekten önemli değil, yeter ki beşiktaş seneye şl'de olsun çünkü iki sezondur oturan bu şampiyonlar ligi kültürü, şl'de olunmayan her sezon biraz daha silinecek.

edit: özelden uyaran he he futbol bos is'e teşekkürler, 2007-08'i yazmamışım.

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/75972381

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About