18 Nisan 2018 Çarşamba

19 nisan 2018 uefa'nın galatasaray'a vereceği ceza (ekşiden)


gs'nin ağır bir ceza almaması diğer avrupa kulüpleri için cas yolunun açılması anlamına gelebilir, başta da aynı ülke takımı olduğu için beşiktaş ve fenerbahçe'ye açılır bu yol, tabi hukukçular bunu daha iyi bilir.

vaad ettiği zarar miktarının kat be kat üzerinde zarar eden bir mali yapı var ortada, ceza almazlarsa bu durumda beşiktaş; kardeşim ben en iyi dönemimde senin kriterlerine uymak için en önemli oyuncularımı sattım (marcelo, demba ba, sosa vs.), geçen sene toplam bilançoda 2m € kar açıkladım, bu sene ise 10m € kar açıkladım, gs ise bu sene sıfırdan takım kurup 45m € bonservis ödedi, aldıkları oyunculara da 85m € kontrat bağladı, toplam bilanço da vaad edilenden 100m € içerdeler, burada adalet göremiyorum, buna ceza vermiyorsan bende konuyu cas mahkemelerine götürürüm deme hakkına sahip olabilir.

edit: beşiktaş'ın uefa'dan aldığı cezanın konu ile alakası yok, zaten ondan bahsetmedim, konu beşiktaş'ın uefa ile yaptığı ffp anlaşmasına uymak için tüm taahhütlerini yerine getirmek için ödediği bedele rağmen (en iyi oyuncularını kaybetmek, bedava oyunculara yönelmek vs.) galatasaray'ın taahhütlerinin çok çok üzerinde zarar etmesine rağmen (2. dönem 33m € taahhüt - 133m € zarar yanlış hatırlamıyorsam) ceza almaması durumunda beşiktaş yada fenerbahçe'nin hukuki anlamda cas mahkemesine itiraz edebileceğidir.

edit2: konu ile alakası yok ama uefa'ya sahte belgeler verdiği için beşiktaş ceza aldı diyenleri şöyle alalım , çok sevdikleri burak elmas, dönemin yöneticisi.

edit3: finansçı değilim ama ne demek istediğimi gayet iyi anladılar, ortada 2 kez verilen ve hiçbir şekilde uyulmayan taahhütler var, bunu ben değil gs başkanı daha yeni açıkladı, aşağıda bir arkadaşın da dediği gibi bu sezon harcanan bonservis ve maaşlar lig sıralamasını da doğrudan etkiledi, borçla kurduğun takım şampiyonlar ligine gidecek, beşiktaş ise o kriterlere uymak için aboubakar'ı bile alamadan avrupa'ya gidemeyecek öyle mi? ne güzel dünya.

edit4: hala bazı gerizekalılar yukarıda yazılanlardan "umarım gs ceza alır, ceza almazsa bjk ve fb buna itiraz etsin" sonucunu çıkarıyorlar, öyle birşey yok, söylemek istediğim; eğer bu kadar kötü verilere ve verilen sözlerin yerine getirilmemesine rağmen uefa bir yaptırım uygulamayacaksa bjk ve fb cas mahkemesine giderek bugüne kadar ffp yüzünden ettikleri zararın tanzimi için başvursun, bu kadar basit.

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/76115158

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About