16 Nisan 2018 Pazartesi

Şampiyonluk için İNANIN ve DESTEKLEYİN ihtiyacımız olan tek şey bu, formül çok basit buyrun


hic bir takımın 5 te 5 yapamayacağını varsayarsak gelinen son tabloda şampiyonluk şansı en yüksek takım beşiktaş. 12-13 puanı alan yani 72 puanı cebine koyan şampiyon olur. 
galatasaray'ın 3 deplasman maçı kaldı. biri alanya biri akhisar biri de göztepe. içerdeki maçları da beşiktaş ve malatya. en son deplasman galibiyetini ocak ayında almış gs. ( karabük deplasman sayarsaniz bilemem ) buradan kabaca bir hesap yaparsak bu 3 deplasman ve içerideki bir derbide bu futbolla galatasaray'ın alacağı puan 11 dir. ( 3 galibiyet 2 beraberlik ) galatasaray'ın herhangi bir deplasmandan mağlubiyetle ayrılması demek şampiyonluğa zaten veda etmesi demek. galatasaray'ın son beş maçta 5 te 5 yapacağını düşünen varsa bende o kafadan isterim valla. 

beşiktaş'ın ise 3 içeride 2 de deplasman maçı var ve alacağı maksimum puan 13. yani 4 galibiyet biri beraberlik olmak üzere. sadece galatasaray maçına beraberlik verdim. bunların dışında beşiktaş'ta gs maci dışında herhangi bir beraberlik alması demek şampiyonluğun gitmesi demek kesinlikle. 

basaksehirin ise yine içeride 3 dışarıda da 2 maçı kaldı. ben kayseri osmanlı veya sivas maçlarından herhangi birinden veya ikisinden mutlaka puan kaybı bekliyorum. ve basaksehirin de alacağı maksimum puan 11 diyorum. 3 galibiyet 2 beraberlik. hatta daha iyimser olarak bakarsak 4 galibiyet 1 mağlubiyet diyorum ve o da 12 yapar. başakşehir bu haftadan sonra düşüşe geçecektir muhtemelen. 

bu durumda;
beşiktaş 72 
ibb 71
gs 71 

fenerbahçe'nin son 5 maçının tamamını kazanması durumunda bile 72 puan yapar ki yine ikili averajdan beşiktaş şampiyon olur. ben son 5 maçından 12 puan çıkarıp yukarıdaki tabloya göre yine 4. olacağını düşünüyorum. 13 çıkarsa bile yine 4. olur. 

bu arada haftaya gs hariç tüm takımlar içeride, gs dışarıda alanya gibi dirençli bir takımla oynayacak. gs'nin deplasmanda puan kaybetmesi demek olayın onların için tamamen bitmesi gerek.

son olarak beşiktaş arenada gs'ye yenilmezse ki bence galip gelecektir, şampiyon olacak. takımıniza inanın ve sonuna kadar destekleyin çünkü tek ihtiyacımiz olan şey bu.

bu arada;
sergen attı şampiyonluk geldi. 
gomez attı şampiyonluk geldi.
talisca attı şampiyonluk geldi. 
........... attı şampiyonluk geldi.

https://eksisozluk.com/entry/76053657

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About