27 Mart 2015 Cuma

Stat sadece tuğla ile yapılmaz!

Stat sadece tuğla ile yapılmaz!
Merhaba, ben Vodafone Arenadaki 20 numaralı çatı direği. Bu ara adımı o kadar  çok zikreden oldu ki ben de konuşmaya karar verdim. Malum stat sadece tuğlayla olmuyor. Biz çok kişiyiz… Kolonlar vinçler betonarmeler vs vs)

Şimdi size beni buraya dikene kadar ki stadın gelişimini “vinç” arkadaş anlatacak size.  Adı Pascal. (bazıları sever diye ).Konu baya bir uzun kusura bakmayın.

Selam Ben Pascal;

Son dönemde gelişen Beşiktaş’la birlikte milyonları bulan taraftar İnönü’ye yani bizim çarşının “iki gözüm” dediği İnönü’ye sığmadı. Tüpçünün oyalamaları izinleri derken yıl oldu 2013. İki gözümüz artık ne desibellere dayanacak güce sahipti ne de üzerinde zıplayan taraftara. (İlk kez 23 Şubat 2004 tarihinde gündeme gelen ancak gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle ertelenen projenin inşa süreci resmi olarak 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılmıştır)(kaynak:vikipedia). 
ilk iş borçsuz, kulübü 600 milyonlara borca saplayan ve kendine kaçmayı vazife gören tüpçü ’nün mahkemelik olduğu sporcuların parasını ödeyen Bizim Mütahit Fiko daha sonra da izinleri alarak ve 17 Ocak 2013 de stadın inşaatına başladı ve dedi ki “bu stadı biz kendi paramızla yapacağız”.

Sponsor işinde de iyi olan  ve renkliler sponsor bulamazken 15 sezon sponsor olarak Vodafone ile anlaşan bizim Fiko, daha sonra arkadaki İETT arazisinin de stada dahil edilmesi ile büyük bir iş başardı. Bu sıralarda birileri Avrupa yerine köy hizmetleri ile oynarken(clup brugge bu köy takımlarından değildir)  birileri de Real ve arkadaşlarından dörder dörder beşer beşer yiyor ve bizim uefa kupamız var klişesi ile gönüllere taht kuruyordu. Neyse bizi ilgilendirmez.
İki tarafından İstanbul’un en işlek yollarının geçmesi ve tabanın doldurma olması nedeniyle hayli ağır ilerleyen stadın geldiği nokta artık ortadır. Gerek ekonomik sebepler gerekse yerinden dolayı ağır ilerleyen inşaatına rağmen “yuvasız kartallar” bu iki senelik süreç içinde yurdun çeşitli yerlerinde kapalı gişe futbol oynadı ve güzel oyununa rağmen maalesef hakemlere yenik düştü. Ben bunu bir vinç olarak değil bir futbol sever olarak söylüyorum”. Stadın yapılışını harcanan parayı çıkarılan toprağı dikilen DİREKLERİ betonu vs vs hepsini Google ye yazarsanız size misli ile cevap verecektir, uzatmadan konuyu çatı direği arkadaşa devrediyor hepinizi kartal duruşu ile selamlıyorum”.

Şimdi her şey bu kadar açıkken ve şeffaf ilerlerken sırf ülke nüfusunun %80’nin nefret ettiği bir “top”çuyu koruyacağız derdine düşüp tuğladan ve stadın bitirilmemesinden bahsedip, 112 yıllık tarihi ile Beşiktaş’a laf sokacağım diye ergen çocuk beyanatları yapmak nedir, ben bir çatı direği olarak anlamıyor ve burada çalışan inşaat emekçileri ile kıs kıs gülüyoruz.

1947 yılında yapılan ve 2013 yılına kadar ülke futboluna hizmet eden ve ciddi değerler yetiştiren (yirmi numara hariç) “iki gözümü” de buradan selamlıyor ve bir kez daha hatırlatıyorum;

Kulüp olmakla Beşiktaş olmak arasında hep fark vardı var olacak. Beşiktaş bir ruhtur, çArşı bu ruhun ebedi bekçisidir(güzel yüzlü şövalye ruhlu çocuklar Bknz: çarşı geliyor kitabı-Haldun Açıksözlü) Dün milli takım maçında tribündeki insanlara o…punun evlatları am…çoukları diye küfreden(https://www.youtube.com/watch?v=VaNOmzwTfaM) bir topçuyu koruyacağız diye Beşiktaş’ı gömmeye çalışmak sizi yükseltmez, bugün bize küfredenin yarın ilk işi size küfretmek olacaktır.
Vodafone Arena stadı 20 numaralı çatı direği

Not: Türkiye de son dönemde yapılan 25 stadın 24’ünü devlet yaparken geri kalan 1 tanesini Beşiktaş spor kulübü kendi yapmaktadır. (suat kılıç- spor bakanı)

Ercan Nogay Alper
İletişim:ercannogayalper@gmail.com

@ercanalper1903

6 yorum:

  1. Beğenme düğmesi koyun kartallar.
    Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Herkes paylassın tam ayar kıvamında olmuş

    YanıtlaSil
  3. ne zaman açılacak abiler stat

    YanıtlaSil
  4. layk tuşunu bulamadım. güzel yazı, güzel tespitler.

    YanıtlaSil
  5. Yazıyı alıp paylaşıyorum, izninizle TESEKKURLER

    YanıtlaSil
  6. İyi kapak olmuş. Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About