17 Mart 2015 Salı

ŞAMPIYONLUK ANALİZİ

Merhaba,

Bugünkü yazım şampiyonluk analizi üzerine.Herkes kalan maçlarda ne olur,kim ipi önde göğüsler diye düşünürken ben de farklı bir analizle şampiyonluğu kimin elde edeceğini istatistikler üzerinden sizinle paylaşmak istedim.

Önce,kalan maçlarda ligin ilk yarısında takımların kaçar puan topladıklarına baktım.

Beşiktaş (2 derbiyi kaybetmesine rağmen) 24
Galatasaray (2 derbiyi kazanmasına rağmen) 25
Fenerbahçe 26 puan toplamış

Kalan maçlarda aynı performansı gösterirlerse;

Beşiktaş 78
Galatasaray 77
Fenerbahçe 76 puanla ligi bitirecek gibi görünüyor.

Yani tahminimizde Beşiktaş'ın iki derbiyi kaybetmesine rağmen şampiyonluk şansının diğer iki takımdan yüksek olduğu sonucu çıkıyor.

Takımların kendi evlerinde ve deplasmanda oynayacakları maç sayıları eşit olduğuna göre mevcut performansları aynı şekilde devam ettiği takdirde Beşiktaş yine öne çıkıyor.

Buradaki en önemli konu ise Ligin 33.haftasındaki derbi.Hemen herkes şampiyonluk düğümünün bu maçta çözüleceğini düşünüyor.Beşiktaş yenerse şampiyon olur Galatasaray yenerse kendini veya Fenerbahçe'yi şampiyon yapar görüşü var.

Ancak benim tahminim bu maçı Galatasaray kazansa bile fark 1'e inecek ve son hafta Olimpiyatta Beşiktaş şampiyonluğunu ilan edecek.

Olası bir Fenerbahçe galibiyeti veya beraberliği Arena'da şampiyonluk turu atmamızı sağlayabilir bu arada.

Buradaki tek çekincem Avrupa kulvarında Beşiktaş'ın zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacak olması.Bunun anahtarı da Bilic'in elinde.Sakatların form tutarak dönmesi Bilic'in elini rahatlatacak.

Kalan maçlarda Necip,Tolgay,Sosa,Oğuzhan,Pektemek,Atınç,Opare ve Cenk Tosun'un mutlaka ve mutlaka takıma katkı yapması lazım.Aksi halde rakiplerin cesaretini ve hevesini kıramayız.

17/03/2015
@iasonion1



4 yorum:

  1. Bu kalan maçlarda ilk yarıda aldıklarından daha az puan alacak gibi takımlar.
    Hepsine tek tek tarafsız puan kahinliği yaptığımda benim geldiğim puanlama:
    BJK: 22
    GS: 24
    FB: 24
    Buna göre sezon sonu:
    Beşiktaş: 76
    Galatasaray: 76
    Fenerbahçe: 74
    Bu durumda da şampiyonu ikili averaj belirleyecek, ki o da GS-BJK maçına beraberlik yazdığım için Galatasaray'ı şampiyon yapıyor.
    Beşiktaş şampiyonluğu için, ya Beşiktaş'ın ekstra bir 1 puan daha alması, ya Galatasaray'ın ekstra bir 1 puan daha kaybetmesi gerekiyor.
    Hala çok sayıda maç olması bu hesapları çok şaşırtacaktır daha. Umalım ki güzel bir son düzlük yaşansın, şampiyonu hakem hataları, taraflı gözükecek uygulamalar, vb. belirlemesin.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. ligin ilk yarısındaki maçlara bakarak analiz yapma fikri gerçekten çok komik. ligin ilk yarısında kendi evinde 3 puan kazandığın takım ile deplasmanda küme düşmemeye oynayan takıma gitmek arasında fark yok mu acaba.? evinde 3 puan aldığın takımı deplasmanda yenmeyi nasıl aynı performans olarak görmüşsünüz gerçekten şaka gibi.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yazı kardeşim emeğine sağlık .. İnşallah sezon sonunda biiz kazanacağız

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıdan böyle bi sonuca varman yaptığın yorumdan daha komik gibi geldi ama neyse :)

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About