8 Aralık 2017 Cuma

Ülkeyi Avrupa'da temsil eden adı ağızlara alınmadan önce destur çekilmesi gereken yegane takım

türkiye'yi avrupa arenasında temsil eden tek takımdır. 
avrupa maçlarında rotasyon yapanlar, transferleri lige saklayıp avrupa'dan elenmeyi göze alanlar, değeri kendinin binde biri kadar olan takımlara elenenlerin arasında; avrupa'daki en üst organizasyonda başarılı olmaya tüm eforunu sarf etmiş ve hatta ligi bile ikinci plana atmıştır. sezon başında hocası "şampiyonlar ligi'yle dünya kupası'nı aynı anda yürütemem" dediği için vatan haini ilan edilmiştir.

balkan savaşında tekmil halde cepheye koşmuş, kaptanı dahil 9 sporcusunu şehit vermiştir. işgal yıllarında azınlık takımlarının bulunduğu istanbul pazar ligi'ni kazanan ilk türk takımıdır. mustafa kemal atatürk'ün 1924 paris olimpiyatları'na gidecek ekibi seçmek için düzenlediği 17 bin lira ödüllü turnuvayı kazanan ve türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden tek takımdır. 16 mayıs 1952 yılında yunanistan'la yapılacak milli maç'ta türkiye'yi temsil etmiş ve bu maçtan sonra armasına türk bayrağı ekleme hakkı kazanan ilk türk takımı olmuştur. 

geçmişinden aldığı değerleri aynen bugüne aktaran, türkiye'nin yüz akıdır. adını bazı kelimelerle birlikte yazmadan önce destur çekilmesi gerekir .

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/72666962

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About