17 Aralık 2017 Pazar

Beşiktaş nedir kimlerin takımıdır Beşiktaşın olayı nedir

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/72870722
beşiktaş'ın kuruluşundan beri karakteri karşı durmaktır. beşiktaş direnenlerin, hak hukuk mücadelesi verenlerin, emeğin takımıdır. yolumuz çetin, işimiz zordur. bu mücadelede düşmelerin kralını yaşarsınız. üzüntünün, kederin tillahı vardır. beşiktaşlıların azınlıkta olması bu yüzdendir. biz her şeyi daha çocukken idrak etmiş buna rağmen zor yolu seçmiş olanlarız. bu yüzden sizin iyi gün taraftarı dediklerinizin hepsinin gönlü henüz çocuklukta iki yılda bir şampiyon olan takımlara kaymıştır. 

beşiktaş, sporun yasak olduğu yıllarda ilk spor kulübünü kuranların takımıdır. top peşinde koşarken kendisini çanakkale savaşı'nda bulmuş kaptan kazımların takımıdır. fenerbahçe ve galatasaray'ın bulunduğu pazar ligi'ne kabul edilmeyip kendi ligini kuranların takımıdır. kanseri boşverip beşiktaş'a saha kazandırmak için defalarca ankara'ya giden şeref bey'in takımıdır. beşiktaş, uefa'dan davet aldığı halde federasyonun ihmalinden şampiyon kulüpler kupası'na katılamayan, bu senenin ertesinde bir kez daha şampiyon olup turnuvaya gidenlerin takımıdır. parası yetenlerin değil, hakkı yetenlerin; belirli bir zümrenin değil halkın takımıdır.

beşiktaş alnı öpülecek futbolcuların takımıdır. 15 yıl şampiyonluk hasretine rağmen 90 saatlik deplasmanlara gidenlerin takımıdır. beşiktaş aşkına öğretmeniği bırakıp yollara düşen optik başkanların takımıdır. hakemden gol yiyenlerin, hakemin bir yanlış kararıyla şampiyonluğu gasp edilenlerin, 5 kırmızı kart görenlerin takımıdır. para babalarının cebini daha çok doldurması için durdurulanların takımıdır. "üzüldüğümüz çok şey oldu, sustuk oturduk. yalnız beşiktaş'ı üzmesinler" diyen süleyman sebaların takımıdır.

beşiktaş 8-0 geride olduğu maçta anfield road'da beşiktaş atkısını açıp dimdik duranların takımıdır. iflasın eşiğindeyken takımına el uzatan, feda diyen taraftarın takımıdır. mütevazı kadrosuyla ezeli rakiplerine ders verenlerin takımıdır. oynayacak stat bulamayıp şehir şehir dolaşanların takımıdır. atatürk olimpiyat stadı'nda 90 dakika yağmur yediği ve 0-2 geride olduğu maçta stattan çıkamayan taraftarın takımıdır. statsız şekilde liverpool eleyenlerin, şampiyon olanların takımıdır. 6-0 kaybettiği maçın dönüşünde takımını havaalanında karşılayan, "kafanızı kaldırın" diyenlerin takımıdır. transfer yasağı varken kıt kanaat kurduğu kadrolarla rakibine 13'er puan fark atanların takımıdır. verilmeyen 2 penaltısının üzerine 3 gol daha atanların takımıdır.

özetle bizde iyi gün taraftarı barınmaz. çünkü bizde iyi günler kolay kazanılmaz. bunun için mücadele gereklidir. mücadeleye gönüllü olmayan zaten beşiktaşlı olmaz. ama o mücadelenin sonucunda motorları mavilikleri sürmenin keyfini de başka kimse bilemez.

beşiktaş taraftarı, mücadele etmeyi bizzat beşiktaş'tan öğrenmektedir. sizin "boş beleş adamlar" yaftası yapıştırdığınız, en hasta adamlara bakın. hepsinin mutlaka bir derdi vardır. kimi sevdiklerini kaybetmiştir, kiminin işi/okulu iyi değildir, kimi evinde mutlu değildir, kimi sevgilisinden ayrılmıştır, kimi hayatın sillesini yemiştir. ve evet kimi de tinercidir. bunların hepsi beşiktaş'tan mücadele etmeyi öğrenir. zorluklara, engellere kafa tutmayı öğrenir. iflasın eşiğinden dönüp 2 sene üst üste şampiyon olunabildiğini gösteren beşiktaş'ın verdiği umuttur bizleri o mabede toplayan. 

sadece biraz sessiz kalmanın, dostu düşmanı iyi görmenin, olumsuzluklara verilen tepkileri incelemenin zamanları şimdiler. yoksa bu mücadele bizimle mezara gidecek, yok öyle köşeye çekilip yeni spor branşı aramak. pençelerimizi biliyoruz ligin ikinci devresi için. güzel günlerden vazgeçmeyeceğiz, çünkü bize hediye edilmediler. 

zafer bizim olacak. evet bu sene de.

3 yorum:

  1. tüylerimi diken diken ettiniz ağzınıza sağlık kartal kardeşlerim benim.

    YanıtlaSil
  2. Yıllarca İnönü'de başın öne eğilmesin dedik, sonra Metin, Ali, Feyyaz larla 3-4 yetmez 5-6 olsun dedik. Bugünlere kolay gelmedik.

    YanıtlaSil
  3. 35 yıldır İYİ günde, KÖTÜ günde BeşiktAŞK ile nefes alıyorum. O İYİyse ben de İYİyim. BeşiktAŞK'ın bir takımdan daha fazlası olduğunu ancak GERÇEK taraftarlar bilir. Bunun böyle olduğunu ERGEN KARTALlara da öğretmeliyiz ki RENKLİ gibi davranmasınlar.

    YanıtlaSil

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About