21 Aralık 2017 Perşembe

Bayern Münih'i yeneceğiz, burası Beşiktaş

oturdum münih maçını izledim. açıksası münih ile eşleştiğimiz ilk günden beri hiç
resmen adamların şu harika futbolunu izlerken, içimde bir umut yeşerdi. biz bu adamları eleyebiliriz. aslında kendi kendime taktik geliştirmeyi hiç sevmem ama elimde olmadan neler yapmamız gerektiğini düşündüm. bunu paylaşmak istiyorum.

öncelikle, adamlar kanatlarda ve ceza sahası içinde ve çevresinde çok etkili. anahtar kelime sabırlı oyun olmalı.
ortasahayı kalabalık tutup, oyunu ortasaha mücadelesine çevirip rakibi ceza sahası çevresinden uzak tutmalıyız. bunun için takım boyunu kısa tutmalıyız ve ilk hedefimiz ilk 60 dakika gol yememek olmalı. yalnız, her ne kadar gökhan gönül'ü çok beğensem de gökhan bayern'e karşı yetersiz kalır; gökhan'ın kanadından bizi darma duman ederler. bunun için geri dörtlümüz ya vida-pepe-tosic-adriano şeklinde olmalı ya da vida'yı stoper oynatacaksak adriano-pepe-vida-caner şeklinde olmalı.

ortsaha kurgumuz ise göbekte atiba-medel(necip)-tolgay, kanatlarda cenk tosun-babel, ileri uçta ise talisca şeklinde oynamalıyız. ileri uçtaki talisca'yı ceza sahası içinde topla buluşturmak zorunda değiliz. ceza sahası dışında topla bulustursak yeter. talisca uzaktan şutlara iyi çalışsın. bu kaleciyi uzaktan avlayabilir. cenk ile babel sürekli kanat değistirmeli. her iki oyuncu da takım ters kanattan atağa kalkarken ceza sahasına girecek nitelikte. bu şekilde ceza sahası içine açılan ortalarda taliscanın da etkili olduğunu hesaba katarsak şansımız artacaktır. dakika 60'tan sonra mutlaka ortasahada 2 oyuncu değişikliği olmalı ve ortasaha diri tutulmalı. maça medel ile başlarsak 60'ta necip ile, tolgay yerine de oğuzhan ile devam etmeliyiz. atiba 90 dakika maksimum perforsmans için iyi hazırlansın.

ilk maçta geçen yıl napoli'ye karşı oynadığımız sabırlı oyun gibi oynayarak, sürpriz bir skor alabilirsek, quaresmaya evimizdeki maçta iş düşecek. evimizdeki maçta taliscasız başlayarak ortasahayı atiba-tolgay-oğuzhan-quaresma-babel şeklinde kurabilir ve cenk'ten ileri uçta faydalanabiliriz. duruma göre ikinci yarıya oğuzhan-talisca değişikliği ile başlayarak eğer skora ihtiyacımız varsa quaresma'nın ortalarında ceza sahasında daha etkili bir futbolcudan faydalanmayı deneyebiliriz.

inşallah futbol şansı yanımızda olur. çünkü, ilk maçta öncelikle oyunu ortasaha sıkıştırıp, şapkadan tavşan çıkararak uzaktan şutlarla bir gol bulmamız gerekecek.
umudum yoktu. hatta son 16 turunda

eleneceğimizi kabullendim diyebilirdim. maçın başından ilk yarının sonuna kadar da bu düşüncem hiç değişmedi, hatta münih'e 1 gol atsak bile mutlu olurum moduna girmiştim ki, ikinci yarı işler değişti. 2-0 skorun verdiği rahatlık mıdır değil midir bilemem ama bu adamlar dakikalar ilerledikçe oyundan düşüyor.

kaynak; https://eksisozluk.com/entry/72958758

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About