19 Aralık 2017 Salı

Beşiktaşın oyunu bundan sonrası için yetecek mi kapalı

bu takımın ligde bu sezon çok açık bir şekilde 2 büyük problemi var. 

birincisi, kapalı savunmaları açarak ilk golü bulabilmek.

ikincisi ise motivasyon ve istek.
sezon başından beri kaybedilen puanların hepsini bu 2 probleme bağlayabiliriz. açıkçası son haftalarda özellikle iç saha maçlarında motivasyon ve istek konusunda daha iyiyiz. akhisar, gs ve osmanlı maçlarında takım kazanmak için her şeyi yaptı fakat üç maçta da ilk golü bulmada sorun yaşadık. akhisar maçında o ilk gol bir türlü gelmeyince 10 kişi kalmış rakibe gol atamadan 1 puana razı olduk ki bence sezonun en can yakan puan kaybıydı bu. gs maçında yine oyun olarak gayet iyiydik fakat muslera'nın ikramına kadar kilidi bir türlü açamadık. 1-0'dan sonra oyunu domine ettik. osmanlı maçında ise klasik orta kafa gol denemelerimizde ceza sahasını biraz daha kalabalıklaştırdık ve bu çağ dışı anlayışla bu sefer sonuca gitmeyi başardık.

ancak motivasyon ve isteğin dip yaptığı deplasman maçları tam bir zulüm bu sene. malatya, kayseri ve hatta kazandığımız alanya maçlarında ileri gitmekten aciz, 50 metreden orta açmak harici bir oyun planı olmayan bir takım izledik. hepimiz biliyoruz ki şampiyonluk anadolu deplasmanlarında toplanan puanlardan geçer. beşiktaş geçtiğimiz 2 yıl bu konuda çok başarılıydı fakat bu sezon hiç bir deplasmana rahat gözle bakamıyorum. 

açıkçası dünkü osmanlı galibiyeti ilerisi için yeni bir umut vermedi bana. maçtan önce sivas deplasmanı öncesi ne düşünüyorsam hala aynı. gs maçında futbol resitali izleten takım 1 hafta sonra kayseri'de 40 dk 10 kişi oynayan takıma karşı pozisyona giremedi. dünkü osmanlı maçından sonra sivas deplasmanında da malatya ve kayseri deplasmanlarına benzer bir performansla gelecek puan kaybı beni şaşırtmaz açıkçası fakat oyun kalitesinden tamamen ayrı olarak yarım sıfır da olsa kazanarak gelecek bir üç puan 2. devre öncesi bir nebze umut olabilir.

https://eksisozluk.com/entry/72899185

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About