19 Eylül 2017 Salı

ekşisözlükten bir Beşiktaş değerlendirmesi : En iyi başlangıç bu

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/70878440

  beş lig, bir de şampiyonlar ligi maçını tamamlamıştır. bir nefes arası verip durumumuza bakalım.

- beşiktaş yeni sezonda 3 maç içeride, 3 maç da deplasmanda oynadı. 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı. 12 gol attı, 4 gol yedi. 


- beşiktaş ligde 5 haftada 13 puan elde etti. bu beşiktaş'ın son 14 yılda yaptığı en iyi başlangıç.

- beşiktaş tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi'nin açılış maçında galip geldi.

- beşiktaş oynadığı ilk 5 lig maçında sadece 3 gol yedi. 3 maçı gol yemeden tamamladı. bu 17 senedir beşiktaş'ın en az gol yediği lig başlangıcı. 

- ilk 5 haftada beşiktaş'ın 7 farklı oyuncusu gol sevinci yaşadı. 

- caner erkin bek pozisyonunda olmasına rağmen bu sezon 7 resmi maçta 5 asist yaptı. beşiktaş'ın geçen sezon en çok asist yapan oyuncusu 44 maçta, 16 asist yapabilmişti. 

bu bilgiler ışığında en dikkat çekici istatistik beşiktaş'ın defansif yönü. geçen iki yılda rakibini domine ettiği maçlarda bile genelde gol yiyen beşiktaş, 3 maçta kalesini gole kapadı. marcelo guedes işini kusursuz yapan bir oyuncuydu. amapepe işi olmayan şeyleri de yapıyor bunun yanında. farkın başlıca nedeni bu. dusko tosic'in yüksek performansı ve tek maç oynayan gary medel'in yine kusursuz iş çıkarması bunda etkili oldu. 

ilk 5 haftada 7 farklı oyuncunun gol atması da bana göre çok olumlu bir istatistik. takımın tüm oyuncularının belli gol sayısını aşmasını, bir gol kralı çıkarmaya tercih ederim. beşiktaş'ın 2 stoperi, ön liberosu, sağ-sol açığı ve santrforu gol buldu geçtiğimiz haftalarda. 

alvaro negredo sanchez konusunda 35 gol iddiası, benim felaket yönetildiğini düşündüğüm bjk tv'nin eseri. negredo, gol sorusunda "hedefim tabii ki atabildiğim kadar fazla gol atmak, gol sayısı belirlemedim" dediği halde bülent ülgen "35 gol yazdık altına imza atar mısın" dedi. buna hiçbir oyuncu "atamam" diyemez zaten. böyle şeylere gerek yok. rakip takımların olsun gol krallığı isterse. ama beni, takımdaki stoperlerin toplamda 10 golün üzerine çıkması daha çok mutlu eder. 

şampiyonluktaki rakiplerimizi oyuncular oynatıyor, beşiktaş'ın sistemiyse oyuncuları oynatıyor. bu yüzden bir çark doğru çalıştığı zaman tüm çarklar doğru çalışmaya başlıyor. arıza yapanların yerine de kenarda muadil yedekleri var. bu açıdan skoru hangi çarkın sağladığı çok önemli değil. 

zor bir deplasman dönüşünde oynanan maç kime karşı olursa olsun zordur. beşiktaş'ın konyaspor'a karşı ilk yarı çok iyi oynayıp, ikinci yarı biraz daha frene basmasının nedeni buydu. 

beşiktaş'ın stabil ve lig boyu devam ettireceği oyun hangisi diye sorarsanız 3 örnek vereceğim size. beşiktaş'ın hücumda en üst düzeyini oynadığı maçlar; porto maçı ve konyaspor maçının ilk yarısıydı. defansta en iyi performansı kesinlikle karabükspor karşısında 10 kişi kaldığında oynadığı oyundur ki galibiyet getirmiştir. 

beşiktaş'ın eksikleri de vardı. beşiktaş'ın eksik göründüğü başat konu, kontra ataklar. rakibi bastırırken beşiktaş sıkça topu kazandı. ama bu kontra ataklardan çok az fayda sağlayabildik. bunun nedeni anderson talisca. defansta topu kapan oyuncu genel olarak istasyon olarak talisca'ya top atıyor. talisca'nınsa top dağıtımı bana göre en zayıf yönü. pas tercihleri yanlış, hızı yeterli değil. tek sorun o da değil, belli bir kontra atak planı yok takımın. herkes doğaçlama hareket ediyor. çok çalışılarak çözülmeli. özellikle konyaspor maçında 4 kez, dörde iki pozisyon bulan beşiktaş'ın bu yetenekli ayaklarla hiçbirini gol yapamaması büyük eksiklik. özellikle avrupa'da, derbilerde baş ağrıtır. 

sonuç olarak beşiktaş'ı geçen yıllardan iyi görüyorum ve istatistikler de bunu söylüyor zaten. daha iyi olur mu ? olacak. oyuncular birbirini ve takımı tanıdıkça daha da iyi olacaktır. 

biz şampiyon olacağız arkadaşlar. üzerine tarihimizde başaramadığınız avrupa başarıları da eklenecek, ne seviyede olur bilinmez. ama bu gidişat bunu gösteriyor. zafer bizim olacak.https://eksisozluk.com/entry/70878440

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About