29 Eylül 2017 Cuma

Beşiktaş üzerine genel bir değerlendirme

çok uzun zamandır yazmadığım için biraz geniş değerlendirmeler yapacağım ve şampiyonlar ligi galibiyetleri sonrasında söyleyeceklerim kimi beşiktaşlıların da hoşuna gitmeyebilir ama doğrucu davut kimliğimi korumak gibi bir yükümlülüğüm var.

- pepe konusunda özeleştiri vermek durumundayım; değil çirkeflik, mükemmel bir oyuncu olmasının yanında çok da efendi bir adam görünümünde. kendisi hakkında geçmişte yaptığım değerlendirmeler için özür dilemem gerektiğini düşünüyorum.

geçen yıl yazmıştım, bu yıl daha da öyle, artık beşiktaş öyle dinamik, kısa pas oyununa dayalı, heyecan verici bir futbol oynamak yerine, daha olgun, enerjisini doğru kullanan ve gerektiği gibi oynayabilen bir takım oluyordu ve oldu.

açık ki yönetim kısa vadede ciddi bir başarı ve oturmuş bir düzen kurmak istiyor. fabri, caner, necip, oğuzhan, tolgay, talisca ve cenk dışında tüm oyuncular haddinden fazla yaşlı. bunun faydası yeni gelecek bir kanat oyuncusu ne oyması gerektiğini bilecek ve halihazırda bulunan oyuncu ile çalışma imkanını bulacak ama en fazla 2-3 sene içinde bu kadronun neredeyse tamamı gitmiş olacak.


yönetimin önünde pepe gibi, gökhan gibi, atiba gibi, quaresma gibi, babel gibi oyuncular bulmak ve bunları ucuz fiyatlara, mümkünse bonservissiz olarak alıp dönüşümü sağlıklı bir şekilde sağlamak biçiminde işler var. bu da doğru bir yöntemdir (tek doğru yolu yoktur bu işin) ama akıllıca ve hızlıca yapmak lazım bu işi. atiba'dan ve quaresma'dan sonra orada kim oynacak soruları en aciliyet taşıyan sorular sanıyorum. eğer bunlar medel ve lens ise, bu oyuncuların daha fazla süresi alması lazım.

bu tercihlerin sıkıntılı tarafını geçersek, benim şu anki kadroda en beğendiğim özellik karşıdaki takımı bayabilmesi. o kadar iyi alan kapatıyorlar ki, cenk ve talisca dışında her oyuncu iki kişi gibi kalabalık yaratıyor. bence bu defansif becerinin en önemli öğesi de oğuzhan. oğuzhan'ın kilit misyonu karşı takımın bozulan oyunundan atağa çıkma sürecinde de çok önem taşıyor. işin bir güzel tarafı da oğuzhan olmadığı taktirde aynı işi tolgay da çok rahat yapabiliyor.

cenk'in gelişimi ayrıca not edilmeli. kanatlarda yaptığı işler, göbekten top sürebilmesi, bitiriciliğine ek olarak takdir edilmesi gereken şeyler. tek forvet olarak mutluluk verici bir gelişimi var.

babel'in efektif oyunu, caner'in her gün iyiye gitmesi, necip'in her görev aldığında başarılı performansı, tosiç'in konsantrasyonu da ayrıca not edilmeli.

medel takıma uyum sağlamaya başladı, tolgay'ı daha çok, negredo'yu daha iyi, lens'i da arada sahada görebilmeyi beklemekteyiz sanıyorum. ayrıca şenol güneş'in unuttuğu ve hiç kullanmadığı isimler olayı biraz sıkıcı geliyor bana. mitroviç'in ve orkan'ın sonu da miloseviç, pedro ya da aras gibi olmasa iyi olacak sanıyorum. bunun dışında devre arasında bir sağ bek almamız da şart gibi.


kaynak   link: https://eksisozluk.com/entry/71052241

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About