26 Eylül 2017 Salı

Beşiktaş büyük bir sistematik savaş ile karşı karşıya

yazının  tamamı   https://eksisozluk.com/entry/71012581
teşekkürler   https://eksisozluk.com/biri/kasar-yaza



beşiktaş son iki şampiyonluğundan önce 13 kez şampiyon oldu. 3 yıl üst üste şampiyon olmuşluğu, 85 puanla şampiyon olmuşluğu, namağlup şampiyon olmuşluğu, tüm derbileri kazanarak şampiyon olmuşluğu da var. şahit olduğum şampiyonluklar var. ama beşiktaş tarihine olan ilgimden kaynaklı şahit olmadıklarıma da hakimim diyebilirim. sizi temin ederim ki bu kadarı olmadı. böylesi olmadı. 


beşiktaş'a karşı başlatılan sistematik savaş başlığını açtığımızda güldüler bize. ağlamakla itham ettiler. ki adaleti tesis etmek için ağlak olmayı çoktan göze aldık biz. evet savaş devam ediyor. ama bu savaşta öyle eziciyiz ki hiçbir korkum yok. 

cem papilaahmet çakarvahap beyaz taş koydu geçmişte beşiktaş'ın önüne. şampiyonluktaki rakibimize kalesini açıp, onların 8 gol atmasına izin verenler taş koydu. bizden puan alan rakiplerimize giden araba dolusu teşvik primleri taş koydu. rakiplerimize ayrıcalık veren mafyatik cemaatler taş koydu. bize satılmayan oyuncuları, rakiplerimize onda biri fiyata satanlar taş koydu. şikeciler, rekabetten beslenen medya baronları taş koydu tarihte. her birinde ya tökezledik, ya da tepetaklak olduk. 

peki şimdi ne oluyor ? 3 senedir "beşiktaş'ı hakemler kolluyor" algısı var. bu açıdan hakemler her zaman insiyatifini rakipten yana kullanıyor. geçen yıldan örnekler vereceğim. 

evimizde oynadığımız fenerbahçe maçı. verilmeyen penaltıgalatasaraydeplasmanındayız. arkadan tekme savruluyor. karar devam. 3-1 kaybettiğimiz başakşehir maçındayız. skor 1-0 başakşehir lehine. beşiktaş dengeyi kurmuş. rakibimiz 43 cm ofsayttan golü buluyor. maç bizim için bitiyor. antalyaspordeplasmanında gol arıyoruz. vincent aboubakar, kaleci degaj dikerken topa ayağını uzatıyor. temas yok. hakem tereddütsüz şekilde aboubakar'ı oyundan atıyor. trabzonspor deplasmanındayız. kırılma haftaları. dünyanın en net ellemüdahelelerinden birinde penaltı verilmiyor. ziraat türkiye kupası'nda evimizdeyiz. kontrol bizde. robin van persiedusko tosic'in kasığına tekme atıyor. pozisyonda tosic kırmızı, van persie sarı kart görüyor. bu yetmemiş olacak ki çirkinhareketlerle tamamen beşiktaş'ı demoralize etmeye çalışıyor. taraftara da dilçıkarıyor. amaç belli.

yani "hakemler tarafından kollanan" beşiktaş'ın, ligin ilk 6 sırasındaki takımlarla yaptığı maçların hepsinde en az bir golü yenmiş. ziraat türkiye kupası'ndan da hakem nedeniyle elenmiş. sonuç ne oldu ? fenerbahçe, galatasaray, antalyaspor, trabzonspor ve başakşehir'e toplamda 75 puan fark atarak şampiyon olduk. 

bu seneye de topla tüfekle başladılar. yaz transfer döneminde beşiktaş'ın ilgilendiği alvaro negredo sanchezjeremain lensvincent aboubakar ve pepe'ye teklif götürdü fenerbahçe. her bir oyuncu şampiyonlar ligi'ni gerekçe gösterip reddetti fenerbahçe'yi. sonra aziz yıldırım, emir eri yıldırım demirören'i kullanarak şenol güneş'i beşiktaş'tan koparmaya çalıştı. hocaya şuan beşiktaş'ı bırakması halinde 4 yıl için teklif edilen parayı duysanız dudağınız uçuklar. bir an bile düşünmedi. en son da beşiktaş'ı ziraat türkiye kupası'ndan eleyen ali palabıyık'a tekrar beşiktaş'ın önüne taş koyma görevi verildi. taş koyuldu evet. böyle iğrenç şekilde alınan galibiyetten sonrası daha da ilginç. galatasaray ve fenerbahçeliler birlikte beşiktaş'ın hakkının yenmesine alkış tutuyorlar. mahmut uslu, futbolcumuza özel hayatından vuruyor. fenerium çocukça bir tişört bastırıyor, aykut kocaman, "hakem bizim hakkımızı yedi" diyor. ben uzun süredir büyük sayılan kulüplerin herhangi birisinin bu kadar aciz duruma düştüğünü hatırlamıyorum. e beşiktaş'ın önüne taş koyuyorlar geçmişte olduğu gibi. neden bu kadar rahatım ? 

dancer in the dark filminde güzel bir diyalog vardır. 

"+ neden gözün kapalı yürüyorsun ? 
- bütün yolları ezberledim. 
+ ama düşebilirsin. 
- bütün düşüşleri de ezberledim"

evet yolla ilgili her şeyi ezberledik. artık önüne konan taşlara takılıp düşen beşiktaş yok. beşiktaş öyle güçlü geri döndü ki, önüne konan taşlara tekme atıyor ve yoluna devam ediyor. ayağı incinmiyor bile. keyfinden bir şey kaybetmiyor. belli bir hedefe doğru dümdüz gidiyor. 

birbirine sıkıca kenetli dört parçadan oluşan bir makine düşünün. birlikte oldukları zaman çok güçlüler. o parçalardan biri şenol güneş. onu bu makineden sökmek istediler yazın. sökülmedi. transfer etmek istediği oyuncuları ayartmaya çalışarak yönetim parçasını işlevsizleştirmeye çalıştılar. o da olmadı. iki parça kaldı. biri futbolcular. onlara neden güveniyorum ? 2 penaltın, 1 golün verilmemiş. rakibine 2 penaltı verilmiş. 2-0 geridesin. 9 kişisin. bu travmayı atlatıp 3 kişiyle atağa çıkıyosun ve golü atıp dönüyosun. 16 kurşun yemiş tupac shakur'un kameralara orta parmağını göstermesi gibi bi' şey bu. bu parçayı da sökemediler. gülüş cümbüş antrenman yaptılar bu akşam bizim çocuklar. 

ve son parça. biz. taraftar. bu akşam; hakkı yenmiş beşiktaş'ımıza nasıl sarılacağımızı, hakkımızı yiyenlere cevabımızı iyi görün. ve önümüze koyabileceğiniz en büyük taşları, kayaları koyun. andolsun içlerinden geçeceğiz. 

bu semtte sokaklar yine denize çıkacak. bu takım şampiyon, yine şampiyon olacak !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About