29 Mayıs 2017 Pazartesi

Yine Şampiyon olduk ya şimdi? Şenol Güneş'le devam et yine şampiyon ol


günlerden beri hakkında yazmak istiyorum, yazamıyorum, olmazda, oldu ya bir aksilik olacak, şampiyonluk gidecek, yazdıklarımın hepsi boşa gidecek diye..

bu sezon iyisiyle kötüsüyle bitti. zaman zaman temposu düşse de, türkiye liginde her zaman patron benim dedi beşiktaş. 2. götürdüğü haftalarda bile lider olacağını, puan farkı 2 olduğunda bile şampiyon olacağına inanıyordu beşiktaşlı. avrupa kupalarında, başarısız değildi, çok zor olmayan bir grupta, çok duygusal maçlar oynadı. napoli'den 2 maçta 4 puan aldı, şerefsiz bir hakemin ibneliği yüzünden elendi. uefa liginde de gayet iyi bir takıma, adil bir şekilde yine dramatik bir şekilde elendi. sonuçta geçen seneki averaj ortalamaları, puan ortalamalarına yakın yerlerde kaldı.

peki ya gelecek sezon;

* en önemli olay, şenol güneş. artık, evine bayram ziyareti mi yapar yönetim, nevzat demir'in anahtarını mı verir bilemem ama öyle ya da böyle gönüllü bir şekilde takımda kalmalı şenol hoca. herşey ama herşey buna bağlı.

* takımdan gidecek adamlar belli, milosevic, pedro franco, pektemek, ömer, veli, aras, rhodolfo 'nun takımda kalma olasılıklarını görmüyorum. zaten takımda veya kiralık olan ve hiç katkı veremeyen, maaş alan bu oyuncuların gitmesi sonucu (her biri ortalama 1 milyon euro alıyordur) ciddi bir maaş bütçesi rahatlaması olacaktır. bunlara gökhan inler'i de ekleyebiliriz. kendisinden umutluydum, ama olmadı, büyük ihtimalle takımda kalmaz gelecek sene için.

* tolgay, ozzy mutlaka kalmalılar. ozzy ancak öyle konuşulan 15 milyon eurolar falan veriliyorsa, satılabilir. öyle 7-8'e falan satılmasın, sakın ha. o fiyatlara o kalitede adam bulamayız zira..

* demba ba'yı toplamda 20 dakika falan izledik ama bana baya fit gibi geldi. büyük ihtimalle son haftalarda hazır duruma geldi ama takımın uyumunu bozmamak, sezon başından beri oynayan oyuncuları kesmemek için oynatmadı hoca, kalırsa, seneye çok faydalı olur bence.

* iyi bir santrafor alınacaksa (mario gomez geliyor akla tabi ki hemen) , ama bak kesinlikle alınacaksa, cenk de satılabilir, hiç sakıncası yok. kendisi bence, maksimum verimde oynuyor, bundan daha iyisini yapması biraz zor. tabi iyi paralar verilirse satılsın, miktar vermeyeceğim, polemik oluyor sonra.

* defansa, mangala alınabiliniyorsa alınsın, süper adam. defanstaki bir çok sorunu çözer mangala, emin olun. marcelo-mangala-tosic-mitrovic-ersan(veya atınç) iyi bir defans rotasyonu oluşturur. kanat bekleri yeterli. adriano gelecek sene caner döndükten sonra daha efektif ve dinlendirilerek kullanılabilir. gökhan ve beck 'ten iyilerini bulmak için iyi para harcamak gerekir. böyle bir lüksü yok beşiktaş'ın.

* tolga zengin, daha çok oynayacağı bir takıma gitmek isteyebilir. fabri'den daha iyisini bulmak için de iyi para harcamak gerekebilir. ortalamanın üzerinde, arada bir oynadığında sıçmayacak, ekonomik bir yedek kaleci güzel gider.

* talisca, kalacak gibi duruyor. burada mutlu gibi duruyor. sözleşmesine göre, kendi gitmek istemediği zaman kalıyormuş, medyanın yalancısıyız. şahsen ben, elit takımlardan biri istemedikçe, gitmeyeceğini düşünüyorum. ayrıca, talisca'nın oyun stili olarak o elit takımlarda da 'henüz' oynamaya hazır olduğunu da düşünmüyorum. seneye kalırsa, acayip işler yapma olasılığı çok yüksek, özellikle bizim ligimizde..

* abou, manyak, ruh hastası falan ama iyi adam. sezon içinde kendini geliştirenler, her boku şenol güneş'e bağlamak gibi olmasın ama onun da eli değdi sanki. ama yine de öyle 10 milyon euro falan etmez tabi ki. şahsen ben fikret orman'ın 10 milyon euro'yu, yeryüzünde nefes alan herhangi bir canlıya vereceğini düşünmüyorum. 3-4 milyon euro veya yeni bir kiralık sözleşmesi olursa, kalır, kalırsa da bu seneden daha verimli olur.

* quaresma, büyük top oynadı kim ne derse desin. onun olmadığı maçlarda, zaman zaman kaleye gidemedik. hala diri, hala istekli. lens (çok fazla ihtimal vermiyorum ama) veya lens kalitesinde ve stilinde bir adam alınacaksa, satılmasında sakınca yok bence. ama kalırsa da, çok rahat 1 sene daha oynar, ligi domine eder..

* töre geliyor, kanattaki rotasyon sıkıntısı azalıyor. babel, o bölgeyi fazlasıyla doldurdu.

* özellikle orta sahaya dinamik bir orta saha oyuncusu alınmalı. 6 ve 8 numarayı oynayabilecek, ayağı düzgün, fizikli, uluslararası tecrübeye sahip (yaşlı değil) bir adam alınmalı. hem atiba'yı yedekleyecek, hem atiba'yı yedeğe çekebilecek hem de orta saha da ozzy-tolgay'a alternatif olacak bir adam. kolay değil ucuza almak, biraz paraya kıymak gerekebilir. (en fazla 3-4 milyon euro).

kısacası, planlama yapmak o kadar da zor değil, beşiktaş iyi bir rüzgar yakaladı, doğru 2-3 hamleyle seneye de bu takımın şampiyonluk yarışının favorisi olması işten bile değil. ancak, en başta dediğim gibi şenol hoca'nın takımda kalması gerekiyor, o şart..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About