2 Mayıs 2017 Salı

safları sıklaştırıp birlik olalım yeter. la vittoria sara nostra.


kazandığı ekstra puanlarla cebini doldurmuş, ilk ihtiyaç anında cebinden yiyince topa tutulmuş takım.

bunun nedeni elbette ocak ayında beşiktaş'ı şampiyon ilan edenlerin yaratmaya çalıştığı ortam. tüm basının daha lig bitimine 10 hafta varken "beşiktaş şampiyo." diye başlık atmasının amacı buydu. birden seri puan kayıpları olursa, takımın ve taraftarın kendine güveninin bir anda yerle bir olması ve seri bir düşüş hedeflendi. şuanda herkese empoze edilen de bu duygu. mağlubiyetten sonra bitkisel hayata girmiş gibi davrananlar var. 4 puan farka rağmen bunun olma sebebi çok rahat şampiyon olacağımızın pompalanması ve beklentilerin yükselmesi.

beşiktaş, önündeki 5 maçı da alabilecek güçte. bizden kat kat zayıf olan, galatasaray'a karşı 90 dakikada tek atak yapabilmiş fenerbahçe'ye karşı evinizde oynamaktan mı korkuyosunuz ? aynıgalatasaray'ın deplasmanda 5 gol attığı bursaspor'a karşı favori olacağımız çok belli değil mi ? evimizde hiçbir iddası bulunmayan kasımpaşa ve osmanlıspor'u yenmemiz çok yüksek ihtimaller değil mi ? bizle oynayacağı haftada ligdeki kaderi belli olmuş olacak gaziantepspor deplasmanı mı bu korkunun nedeni ?

peki başakşehir önündeki 5 maçı da alabilecek güçte mi ? bu hafta deplasmanına çıkacağı antalyaspor'un ikinci yarıda topladığı puan sayısı, başakşehir'le aynı. 21 puan. son 12 haftadaki başarı grafiği, kendisiyle aynı olan antalyaspor'a karşı deplasmana başakşehir favori olarak mı çıkacak ? yeni hocasıyla çıktığı 6 maçta sadece 1 mağlubiyet alan gençlerbirliği maçı aşırı derecede çantada keklik midir ? aynı gençlerbirliği'nin trabzon deplasmanından 10 kişiyle puan aldığını hatırlatalım. sonraki hafta başakşehir, trabzon deplasmanına çıkacak. ikinci yarının lideri trabzonspor, bu yarıda başakşehir'den 6 puan fazla toplamış. bu maçın favorisi olarak kimi yazarsınız ? kayseri deplasmanı için "banko 3 puan" yazarsınız belki. peki ilk devrede düşmeyi neredeyse garantileyecek kayserispor'un ikinci devrede 6. olduğunu söylesem ? başakşehir için kesin olarak 3 puan yazabileceğiniz tek maç adanaspor maçı bana göre.

beşiktaş, ligdeki ortalama oyununu oynasın*, 5 maçı da kazanır. en kötü oyununu oynasın 2 maç kaybeder. ve bu halde bile başakşehir'in zor fikstüründen 13 puan çıkarması gerekiyor.

yeter ki sen başını öne eğme, saçma sapan arabesk bestelere girme, takımın 5 maçı daha olan oyuncusunu oraya buraya yollama. "haftaya da fener'e yeniliriz, şampiyonluk gider" deme mesela. senin stadına 26 farklı takım geldi. napoli'si, benfica'sı, olimpik lyon'u, olympiakos'u,dinamo kiev'i geldi. hangisi galibiyet alıp da çıkmış ? 10 kişi oynadığın kıçı kırık bir kupa maçını esas alıp saçma sapan düşüncelere gark olma, kendine gel. bizi buraya kadar getiren bu çocuklar, 5 hafta daha devam ettirecek sen kendinde olursan. at ölü toprağını, maça gelemesen de çarşı'da bağır "şampiyon" diye. yürekten bağırırsan bu işi bitireceğiz pazar günü.

zaferin tadını aldık artık, bırakmaya niyetimiz yok. safları sıklaştırıp birlik olalım yeter. la vittoria sara nostra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About