14 Mayıs 2017 Pazar

İnanmayan gölge etmesin geri çekilsin inanan Beşiktaşlılar bize yeter Şampiyon olacağız

Alıntıdır kaynak: https://eksisozluk.com/entry/68121192

fransa'dayken, keçecizade fuat paşa'ya "dünyanın en güçlü devleti hangisi ?" diye sormuşlar. o daosmanlı devleti demiş. fransızlar gülüyor filan tabii. paşa da gülmeleri üzerine; "öyle tabii. baksanıza siz dışarıdan bir içeriden yıllardır yıkmaya çalışmamıza rağmen yıkamadık" demiş. 

beşiktaş da aynı hesap işte. futbol diye bir spor yokmuşcasına davranan rakip takım taraftarlarıteksas ve bursaspor'un diğer forum sitelerine üye olup el altından onları cesaretlendiriyor. "beşiktaş'ın bizi ligden düşürmesinin acısını onları yenerek almalıyız" yazıyorlar mesela. bu yetmezmiş gibi entry'lerinden beşiktaşlı olduğu ve troll olmadığı belli olan adam "çok kırılgan takımız üçüncü olabiliriz" diyor ciddi ciddi. bir takımın mental gücü ancak bu kadar sıfırlanır. bu takım buna rağmen liderse türkiye'nin en büyüğü olma yoluna çoktan girmiş demektir.

bak kardeşim, 2 hafta önce 7 puan farkla şampiyonluk haftası hesaplıyodun. sene başından beri süregelen bir kötü oyun durumu yok. aradaki iki maça bakalım beraber.

şampiyonluktaki rakibimiz başakşehir'le oynadık deplasmanda. başakşehir'in kaybettiği nerdeyse tüm puanların anadolu takımlarına karşı olduğunu fikstüre bakan görür. büyük takımlara harika oynuyolar. bu şekilde buraya geldiler. yoksakasımpaşa'ya 4-0 kaybeden takım şampiyonluk yarışına giremezdi. hızlı başladılar ve golü yedik. skor 1-0'ken, gazeteci dövdüğü halde beşiktaş maçına yetişmesi için sadece 1 maç ceza alanvolkan babacan, %100'lük sadece özel kalecilerin çıkarabileceği bir anderson talisca şutunu çıkardı. maç 1-1'e gelse maçın devamı hakkında ne düşünürdünüz ?

neyse o gol kaçtı diyelim. yediğin ikinci golde, ligde 31 haftadaki en büyük ofsayt hatası yapıldı. yediğin gol tam 43 cm ofsayt. bu maç 2-0'dan döner miydi peki ? dönerdi. kalecin topu kendi kalesine tokatlamasa dönerdi. bu kadar üst üste hata ve talihsizliğin olduğu bir maç daha olacak mı sanıyosunuz ?

bir sonraki maç fenerbahçe maçı. beşiktaş bir derbide benim gördüğüm en iyi oyunu oynadı. 19 defa kaleye gitmişsin. 5 tanesi %100'lük gol pozisyonu. rıdvan dilmen bile, "5 olurdu normalde" diyor. 9 kişiyken tamamen panikten (ki bu direkt taraftarın yarattığı bir paniktir) kendi kalene topu atıyosun. topa en yakın futbolcu emenike'nin topla alakası yok. dakika 90+3'te volkan acele bile etmiyordu bitsin de gidelim diye. bir de netpenaltın verilmemiş aynı maçta.

bu iki şanssızlık ve dev hataların kaybettirdiği puanlar sizi korkutuyosa buyrun korkun. ben gram korkmuyorum. fenerbahçe'nin üzerine 19 kere giden takım 3 maçta 16 gol yiyen takıma neler yapar. hangi şanssızlık ve hakem hatası onu durdurabilir bilmiyorum. evinde lyon'u yenen takım kasımpaşa ve osmanlıspor'u yenemeyecek diye korkmanızı anlamıyorum. düşmüşgaziantepspor deplasmanında korktuğunuz nedir çözemiyorum. başakşehir'in rakiplerinden medet umup kendinizi küçük düşürmenize akıl sır erdiremiyorum.

kendinize çekidüzen verin. yoksa şampiyonluk kaybettiren ilk taraftar olacaksınız. beşiktaş'ın önündeki 4 maçtaki en ciddi rakibi panik, korku ve sahada dizlerinin titremesidir. rahat oynarsa bu çocuklar dördüne de gol yağdıracaklar zaten. merakınız olmasın. sen el atarsan, zafer bizim olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About