2 Mayıs 2017 Salı

11 başlıkta 2016 dan 2017 ye Beşiktaş analizi


kanat beklerin kalitesi yükseldi fakat stoper sorunu çözülmedi, talisca golcü fakat pas oyununda sosa'nın yarısı kadar etkin değil.
2- aboubakar ve cenk bitirici ama gomez'in yarısı kadar oyunun içinde değiller.
3- gökhan inler ve tolgay nicelik olarak kadrodalar fakat nitelik olarak katkıları yok denecek kadar az.
4- demba ba ve ersan devre arası transferi olarak alındılar fakat sezon sonu transferi olarak oynatılacaklar.
5- caner sakatlandıktan sonra bütün yük adriano'ya bindi.
6- andreas beck ile gökhan gönül arasında dağlar kadar oyun ve kalite farkı var, bu fark takımın yedek kalitesinin ortalamasını dibe çekiyor.
7- beck ile gönül arasındaki farkın daha beteri marcelo ve diğerleri arasında var, marcelo gerçek stoperken diğerleri yedek stoper bile olamayacak seviyedeler.
8- fabri sezona iyi başladı fakat yedekte bekleyen tolga'nın inanılmaz derecede patates olduğunu görünce o da kendini saldı, son 4 haftadır saçma sapan goller yiyor.
9- quaresma geçen sene hedefe giden yolda bir araçken tüm kanat oyuncularını gönderince (aras, töre, olcay, frei) amaç haline geldiğini görüp saçma sapan işlere girişti, kullandığı duran topların ne kadar kötü olduğunu söylememe gerek bile yok sanırım, ayrıca geçen sene savunmaya verdiği katkının yarısını bile vermiyor bu sene.
10- atiba ve oğuzhan'da insan, bu çocuklara sezon boyunca yine geçen seneki kadar yük bindi çünkü tolgay ve inler istenileni veremedi, sadece necip zaman zaman katkı yaptı ama şenol hoca onu da görmezden geliyor son 5-6 haftadır.
11- aras özbiliz ve ömer şişmanoğlu neredeyse hiç kullanılmadı bunu anlamakta zorlanıyorum.

zaman zaman oynadığımız futbol geçen seneden esintiler sundu fakat temel olarak asla geçen seneki kısa pas ve hızlı hücum oyununu oynamadık, hızlı paslaşıp kenarlarda alan boşaltarak q7-babel adriano-gönül kenar ortaları ile gol buluyoruz, bazen de talisca'nın bireysel yetenekleri ile, dolayısıyla bize önde basan ve enerjisi yeten her takım bizi çok zor durumlara sokuyor.

gelelim başakşehir ve lyon maçlarına, öncelikle ben beşiktaş'ın lyon karşısında oynadığı oyundan hiç memnun değilim, mücadeleden çok memnumum ama oyun geçen senekinin yarısı bile değildi, eğer geçen seneki takımı koruyabilseydik ve o takıma adriano ile gökhan gönül'ü ekleyebilseydik kesinlikle uefa kupasını kazanabilirdik.

lyon maçında öncesi yazdığım şu (bkz: #67596068) entry'de belirttiğim gibi elenmemiz çok hayırlı oldu, elenmemize rağmen başakşehir ve adana maçlarında takımın hem mental hem fiziki olarak ne kadar yorgun olduğunu gördünüz, kolay değil koca sezonu 14 oyuncu ile götürebilmek.

başakşehir ve lyon maçındaki motivasyonsuz kötü futbol tüm sezonun biriken mental ve fiziksel yorgunluğundan kaynaklanıyor ama yine de şenol hoca gibi tecrübeli birisi takımını daha iyi motive edip rotasyonu daha doğru yapmalıydı, yediğimiz bu tokat umarım herkesi uyandırabilmiştir çünkü şampiyonluk öyle basının gazladığı gibi çantada keklik değil, karşımızda kamerada dövdüğü görülmesine rağmen kalecisi ceza almayan hükumet destekli lobi takımı var, kalan maçlarda camia-taraftar uyanıp kenetlenmeli ve bu sezon ne yapıp edip o kupayı kaldırmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About