10 Ekim 2017 Salı

Stat Beşiktaş'ın kendi parası ile yapıldı ayıptır ayıp gerçekleri görmezden gelmeyin

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/71290091



ekşisözlük tarihinin kasıtlı olarak en fazla çarpıtmaya sahne olduğu başlık. ulan insan utanır o stadı devlet yaptı demeye bir de galatasaray ile bir tutma çabaları var ki insanın gerçekten dili tutuluyor. beşiktaş jimnastik kulübü o stadı kendi öz kaynaklarıyla yapmıştır. finansman maliyeti ile beraber stat yaklaşık 500 milyon tl gibi bir rakama mal olmuştur. bu kaynak sırası ile projesi dahi ortada olmayan stadın kombinelerini, vip koltuklarını ve localarını alan camianın katkısı, sponsorluk bedelleri ile bunların kırdırılması ve banka kredisi karşılanmıştır. devlet 50 milyon tl yardım etti denilen mevzu da spor toto sponsorluk anlaşmasıdır o da 10 senelik olarak gerçekleşmiş yine kaynak ihtiyacı sebebiyle temlik edilmiş ve devlete 55 milyon tl spor genel müdürlüğü payı ödenmiştir. isteyen gözlerinde sorun yok ise kamuoyunu aydınlatma platformundan bu bilgilere ulaşabilir.


şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere işin utanmazlık boyutuna. statların hiçbiri kulüplere ait değildir sadece üst kullanım hakları devir edilir kulüpler de belli süreliğine statlarının sahibi konumunda görünür. galatasaray'ın eski stadı ali sami yen yıllarca yıkılacak şu proje yapılacak bu olacak derken bir türlü gerçekleştirilememiş ve bu basiretsizlik korkunç boyutlara ulaşmıştır.statlarını boşaltıp geri dönmüşlükleri bile vardır. bu rezilliğin içerisinde bu işi kıvıramayacaklarını anlayan galatasaray camiası devletin kapısında yatarak seyrantepedeki araziye stat yapılması için anlaşma yapmış ve üst kullanım hakkına sahip olduğu stadın yerini devlete vermiş yerine seyrantepe'ye geçmiştir 1 kuruş harcamadan. devlet sadece galatasasay'dan yeni stadın çatısının kapatılmasını ve dışının kaplanmasını istemiş fakat galatasaray bunu da becerememiş geçen seneye kadar davalık olduğu spor genel müdürlüğü ile ancak bu sene anlaşmaya varabilmiştir. peki bu dönemde kendisine ait olmayanı devlete verip devletin kendisine yeni stat yapıp keyif çatan galatasaray camiası ne yapmıştır ? bu yeni stadın kaynaklarını drogba, senijder ve bilumum transfere gömerek rakipleriyle çıtayı açmıştır. yeni stadın sponsorluk gelirleri çarçur edilmiştir üstüne söz verilen çatı ve dış kaplama yapılmamış ve yapılan bol keseden salla transferleriyle feda diyen kendi öz kaynaklarıyla stat yapmaya çalışan beşiktaş taraftarıyla dalga geçmek için kullanılmıştır. peki soru şu galatasaray kendine bedava stat yaptırırken ve karşılığında kendisine ait olmayan yeri verip bir de utanmadan biz sami yeni verdik derken beşiktaş neden feda deyip de sponsorluk bedellerini kombinelerini stada gömmüştür ? madem devlet stat yaptı neden biz de o sponsorluk gelirlerini locaları vs vs sizin gibi transferler için kullanamadık da feda dedik ve veliler, uğur borallar vs vs ile oynadık. hiç mi utanmanız yok hiç mi arlanmanız yok ? 

devletin yardım dediği konuda izindir çünkü beşiktaş düşmanlığı yapan bir çok kimse çeşitli sebeplerle bu bölgeye tekrardan stat yapılmasını istemiyordu. inönü yıkılsın park yapılsıncı izansızlar akıllarda. gerek tarih park sevdalısı gibi gözükenler gerekse o bölgedeki ranta göz dikenler kimi zaman bakan görünümünde kimi zaman medya mensubu görünümünde engel olmak için elinden geleni yapıyordu hatta beşiktaş'a tıpkı galatasaray'a yapılan model teklif edilmesine rağmen beşiktaş camiası zeytinburnu'na gitmeyi red etmiş ve stadına yuvasına sahip çıkmıştır.bu izni lütuf gibi sunmak ayıptır zaten doğal olması gereken yapılmış bölgede var olan bir yapı korunmuştur.

şimdi soru net sen niye yuvana sahip çıkmadın galatasaraylı ? ne engelledi ? neden yeni stadın tonla gelirini futbolculara gömdün ? 

işin fenerbahçe boyutu da ayrı konu onlara da statlarıyla ilgili gerekli kolaylıklar sağlanmış en son ataşehirdeki arazi 3 kuruşa verilmiş ve ülker arena yapılmıştır fakat fenerbahçeli arkadaşlar bu konuda galatasaylı yüzsüzlüğüne sahip değil onları şimdilik muaf tutuyoruz.

sonuç itibariyle beşiktaş'a beşiktaş camiasına büyük ayıp yapılmaktadır aklı selim herkesi izana davet ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About