2 Ekim 2017 Pazartesi

Ekşi'den: Beşiktaş'ın lige ağırlığını koyma vakti geldi fikstür buna müsait

yazının  linki:

https://eksisozluk.com/entry/71134026


ligin 1/5'lik kısmı geride kalırken dün akşam alınan beraberlik haricinde şampiyonluğa yeter bir performans koyduğunu söylememiz gereken takımımız.

şimdi galatasaray derbisi öncesindeki 6 maçlık ralli ve sonundaki derbiyi bir paket yaparsak bir %20-25'lik dilim daha katetmiş olacağız. bu dilimde 5 puanlık farkı azaltmamız gerekiyor. o halde fikstürlere bakalım:

beşiktaş: gençler (d) - başak - alanya (d) - göztepe (d) - akhisar + malatya (d) gs
g.saray: konya (d) - fenerbahçe - trabzon (d) - gençler - başak (d) + alanya + bjk (d)

derbiye çıkana dek iki kez iç saha, dört kez deplasman oynayacağız. içeride maçları almamız şart. deplasmanda da bir beraberlik hakkımız var sadece. bunu yapabileceğimize inanıyorum zira gençler çok kötü; alanya-göztepe-malatya deplasmanlarından da ikisini alırız diye düşünüyorum dış saha geleneğimiz ile. 6 maç 16 puan diyelim. ettik 30.

galatasaray içeride fener, gençler, alanya yapıyor. dışarıda konya, trabzon, başak gibi zorlu bir ralli. fener maçına ve dışarıdaki üçlüden iksine beraberlik desem, ki yine iyi bir performans gerektirir, 6 maç 12 puan. ettiler 31.

neticede 2 aralık'ta vodafone'a 31-30 gibi başa baş bir puan tablosu ile gireleceği kanaatindeyim. o maçta beşiktaş'ın alacağı bir galibiyet yine geçen seneki gibi rahat bir şampiyonluğun habercisi olur (zira 13 haftalık liderliği devredecekler eğer bu senaryo gerçekleşirse). beraberlik veya mağlubiyet alırsak ise son maçlara kadar çekişmeli bir lig gider.

kısacası beşiktaş fikstür dezavantajını öyle veya böyle geride bıraktı. şimdi iyi bir performansla lige yine ağırlık koyma zamanı geliyor gibi. aralık başında sezonun ilk düğümü çözülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About