3 Ekim 2017 Salı

oğuzhan ve atiba'nın olmadığı, tolgay-medel'in ilk defa birlikte oynadığı ve lens-necip kanadının varlığında bir maçı kaybetmemek önemli

beni hiç üzmeyen takımım.
trabzon maçında şu durumlara rağmen kalitesiz bir futbol ortaya koymamıştır.


1- atiba ve oğuzhan aynı anda yoktu. bu iki adam 3 yıldır sürekli birlikte oynayan adamlar. birisi yokken diğer hep vardı. ancak bu maçta ikisi birden olmayınca tüm pas bağlantıları, tipleri, tercihleri, atakların yönü hepsi değişti. değişmesi de oldukça normaldi. ikisi birden olmayınca ilk defa birlikte oynayan tolgay-medel ikilisi ağır bir şekilde sıçtılar. tolgay 25.dakikada götünden soluyordu çünkü sadece top kaybetmemek adına bir oyun anlayışımız vardı. bu tercihlerden özellikle ilk yarıda çok fazla atak yedik, 1 tanesi de gol oldu. orta sahanın bu etkisizliğinden tosic de aşırı etkilendi ve mala bağladı.

2- necip ve lens sağ kanadı

bu da mecburiyetten ilk defa denenen ve inşallah bir daha görmek zorunda kalmayacağımız bir kanat kurgusuydu. necip de ilk yarıda berbat oynadı ancak tosic gibi bir madeni keşfeden trabzon genellikle solumuzdan saldırdı. bence sağdan saldırsa kesinlikle 1 gol daha bulurlardı. ikinci yarıda necip ortaya geçtiğinde tolgay aşırı serbest kaldı ve rahatladı. ara sıra pas hataları yapsa da çıkartılması düşünülemezdi. zira son 15 dakika bence iyiydi ve yeterliydi.

3- şenol hoca'nın yokluğu
maç sırasında takıma anlık direktifler verecek, oyun duruşlarında herhangi bir oyuncuyu yanına çağırıp telkin edebilecek bir teknik direktörümüz yoktu. takım bu sebepten ötürü ne olduğunu anlaşılamayan bir oyun oynadı. bu bence en büyük etken idi.

4- quaresma'nın yokluğu
oynasaydı maçı ilk yarıdan muhtemelen kazanırdık.

tüm bunların yanında negredo bence iyiydi ve güçlüydü. 57.dakikada çıkarılması kötü oldu ve beni çok üzdü. hemen ardından gol atmamız da maçın cilvesiydi. ilerleyen dakikalarda oyuna giren pektemek, beni taa 4 yıl öncesine götürdü ve şu zamanlara dek verilen onca emeğin piç olma korkusunu hatırlattı. hele ki pazubandı koluna takması iyice sinirden delirtti.

velhasılkelam tüm bunlar rağmen kaybetmemek önemliydi. tekrar söylüyorum oğuzhan ve atiba'nın olmadığı, tolgay-medel'in ilk defa birlikte oynadığı ve lens-necip kanadının varlığında bir maçı kaybetmemek önemlidir. talisca'nın mevkisi hariç hemen hemen her mevkinin rotasyon oyuncusu çok kaliteli. rakiplerimizde böyle bir imkan bulunmamakta. sürekli kısıtlı kadroları ile oynamak zorundalar ve bu bizi öne çıkaran etmen olacaktır.

yolun açık olsun beşiktaş'ım, ben güveniyorum sana.


kaynak:  https://eksisozluk.com/entry/71135626

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About