2 Ekim 2017 Pazartesi

Beşiktaş taraftarı rahat olsun zor fikstürden ortalama hasarla çıktık milli ara sonrası full kadro ile savaşmaya devam

son 2 sezonun şampiyonu ve bu sezonun da en büyük favorisi net. 

7 haftanın sonunda takım, lider galatasaray'ın 5 puan gerisinde bulunuyor ama içimde en ufak bir endişe yok. hatta geçen sezonlardan daha rahat hissediyorum. evet bu 7 maçlık süreçte çok saçma sapan puan kayıpları yaptık ama öyle bir kadro ve oyun var ki kalan maçların tümünü kazansak şaşırmam. takım ligin çok üzerinde.

kasımpaşa deplasmanında yaşanan puan kaybı artık alışılan bir durum. yine 2 defa gelip hiç olmayacak goller attılar. fenerbahçe maçını konuşmaya gerek yok fenerliler dışında tüm türkiye maçın nasıl fenerbahçe'ye hediye edildiğini gördü. bu duruma da alıştık, artık kendi evimizde oyunlara gelmeden yenip geçeceğiz başka yolu yok. tek beklenmedik puan kaybı trabzonspor maçı oldu. iç sahada böyle puanlar bırakmamamız gerek ama bu maçın da bahanesi var. fenerbahçe maçında yaşananlar yüzünden şenol güneş, atiba, oğuzhan ve quaresma'dan yoksun çıktık. üstüne adriano ve gökhan gönül'ün eksiklikleri nedeniyle gerçek kimliğimizden uzak bir oyun oynadık. bu kadar as oyuncusu eksikken her takım puan kaybı yaşar hele de rakip trabzonspor gibi ortalama üstü bir takımsa. özellikle atiba ve oğuzhan bu takımın en önemli iki ismi yokluklarında orta sahada çöktük resmen. üstüne quaresma'nın yokluğu da eklenince doğru düzgün hücum yapamadık. hep derim fenerbahçe gibi bir takımla güreşmeye kalkarsan yensen de yenilsen de çamura bulanırsın. bu takım son 5 senede çok şey öğrendi elbet fenerbahçe gibi futbol dışı şeyler peşinde koşan takımlarla oynamasını da öğrenir.

fenerbahçe, bursaspor ve trabzonspor maçları geçti. milli aradan sonra gökhan gönül'ün de katılımıyla artık ideal kadro sahada olacak. tek sıkıntı tosic. ben medel'in orada bin kat daha iyi olduğunu düşünüyorum ama şenol güneş'in tosic ısrarını sürdüreceği kesin. tam kadro olduktan sonra kimse beşiktaş'ın önünde duramaz. rakibimiz galatasaray da iyi bir ilk 11 kurdu ancak fazla alternatifleri yok. şimdiye kadar bursaspor deplasmanı dışında beklenmedik bir sonuç almadılar benim gözümde. şampiyonluğa oynayacak takım zaten kendi sahasında anadolu takımlarına puan vermez kolay kolay arada büyük güç farkı var. asıl maçları milli aradan sonra başlayacak. bana göre galatasaray, kendi seviyesi ve üstündeki hiçbir takımı kolay kolay yenemez. tabi futbol bu şans yanında olur, rakibin kötü gününde olur zorlu fikstürden kayıpsız çıkarsın ama dediğim gibi galasaray takımı tüm sezonu kaldıracak güveni vermiyor şu an için. o yüzden 7 haftalık süreçte araya başakşehir ya da başka bir sürpriz takımın girememesi iyi oldu. o tip takımlar uzun maratonda sessiz sedasız ilerledikleri için sonlara doğru çok sıkıntı çıkarır. örnek 2010 bursaspor, 2011 trabzonspor ve 2017 başakşehir. 


şampiyonlar ligi'ne de değinmek gerekirse 2'de 2 yapmak beni oldukça şaşırttı. porto maçında aboubakar'ın yokluğu, liebzig maçında da werner ve keita gibi oyuncuların sakat sakat maça çıkması bizim adımıza büyük şanstı ikinci maçlarda daha tehlikeli olacaklar. monaco da 2 maçta 1 puan sonrası varını yoğunu ortaya koyacaktır. 6 puan büyük avantaj, üzerine koyarsak hiçbir türk takımının toplayamadığı kadar puanı alırız grupta ama dikkatli olmazsak kalan maçlarda 0 bile çekebiliriz kolay gözüken tehlikeli bir gruptayız. 

son olarak bu takımın feda sezonundan bugüne geldiği noktada her saniyeye şahit olmuş biri olarak takımla gurur duyuyorum. unutanlar olmuş olabilir ancak beşiktaş buralara kolay gelmedi kolay da gitmeyecektir ne olursa olsun sağlam duracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About