29 Ekim 2017 Pazar

ekşiden tokat gibi bir yazı: Beşiktaş umuttur, umut dimdik ayakta. zafer bizim olacak

kaynak: https://eksisozluk.com/entry/71721877


sezon daha başlamadan seni 2 yıl üst üste şampiyon yapan hocana kanca taksınlar. hocanı bırakmayınca seni "vatan haini" ilan etsinler. motivasyonunu korumaya çalış. 


konyaspor maçında bıçakla oyuncunun üzerine koşsunlar, kupayı bu travmada kaybet. taraftarın hiçbir şey yapmadığı halde, sezonun ilk maçında passolig geldiğinden beri verilmeyen ceza sana verilsin, boş tribünlere oyna. yine de kazan.

geçen yıllarda puan kaybettiğin karabük deplasmanında 10 kişi kal. penaltı kazan ama atama. herkes cetvellerine puan kaybı yazsın. 30 dakika baskı ye. tek pasla bir gol bul ve kazan. 

10 kişi maç çıkardığın bir haftasonundan sonra portodeplasmanına git. 3 golle kazan. şampiyonlar ligi'ne muhteşem bir başlangıç yap.

fenerbahçe deplasmanında gol at, verilmesin. 2 penaltın verilmesin. 3 oyuncun ve hocan oyundan atılsın. rakibine 2 penaltı verilsin. 2 farkla geri düş, dalga geçer gibi çık tüm bunların üzerine gol at. 9 kişi halinle son 5 dakikayı rakibine zindan et. kaybet ama ezilme.

kadıköy'deki fecii travmadan çık. şampiyonlar ligi'nde rb leipzig'le oyna. takımdan yüz çevirmesi beklenen taraftar bir rakip oyuncuyu sağır etsin. 2-0 kazan. şampiyonlar ligi'ne ikide ikiyle başlayan ilk türk takımı ol.

3 oyuncun ve hocandan yoksun trabzonspor karşısına çık. 2 kere öne geç. 2-1 öndeyken %100'lük pozisyon kaçır. sonra bir gol ye, 2-2 berabere kal.

gençlerbirliği maçında rotasyon yap. ilk yarıyı 1-0 mağlup kapat. tam as kadrona dönmüşken ve işler yoluna girerken as kanadın direkt kırmızı yesin. 10 kişi kal. bir gol daha ye. bunların üzerine yine çık penaltı kazan ve golünü at.

lige havlu attığın söylenirken şampiyonlar ligi'nde monacodeplasmanına çık. 2 golle kazan. şampiyonlar ligi'nde üçte üç yapan 5 takımdan biri ol. 32 dünya devi arasından, avrupa'da ikinci devreyi garantileyen tek takım sen ol. 

seni yenmek için avrupa'da rotasyon yapan başakşehir'e karşı evinde en formda oyuncundan yoksun ve monaco yorgunu şekilde oyna. tüm maç dene dene atama. 89'da gol ye. tam birileri üstüne çizik atacakken 90+2'de çık gol at. son 3 dakikada da 2 gol kaçır. 

ırkçılığa 2 maç, gazeteci dövmeye 1 maç ceza verilen ülkede oyuncun caner erkin'e hakeme küfür etmekten 6 maç ceza verilsin. hafta boyunca gündemin bu olsun. lig lideriyle aynı sayıda gol atmış bir takıma karşı deplasman maçına çık. penaltın verilmesin. 40 dakika baskı kur ama atama. herkes "bu iş bitti" derken, gol atamamasıyla alay edilen santrforun 88'de uzatsın kafasını. yine kazan.

bu sezon geçirdiğimiz travmalar bir değil. ve eski beşiktaş'ı yıkmaya, üzerine toprak atmaya inanın bunların biri yeterdi. 2004'ü hatırlıyoruz bir çoğumuz. bir maçlık travma bize yıllara mal oldu. şimdi başa çıktıklarımız, beşiktaş'ın geldiği yeri gösteriyor.

bir sezon ki 3 ayda; 5 kırmızı kart gör, 1 maç sahan kapansın, hocan ceza alsın, başkanın ceza alsın, bir oyuncuna 6 maç ceza verilsin, aleyhinde sonuca direkt etki eden 4 büyük hakem hatasına maruz kal. sana "bit lan artık" desinler. bitme.

tupac shakur'un bir fotoğrafı vardır. bir silahlı saldırıda 5 kez (biri kafasından olmak üzere) vurulduktan sonra hastaneye giderken bu pozu vermiştir. beşiktaş'ın bu maçta attığı golü aynen bu fotoğraftaki orta parmağa benzetiyorum. rakipler için bundan daha çıldırtıcı bir an olamaz.

bu kadar travmadan sonra takımda da yolunda gitmeyen pek çok şey var. halihazırda kötü futbol oynuyoruz. bu maçta da iyi değildik. değişmesi gereken çok şey var. bunları ileride konuşuruz. şimdi keyfini çıkaralım şu galibiyetin. orta parmaklar havaya. biz daha buradayız.

beşiktaş umuttur, umut dimdik ayakta. zafer bizim olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About