28 Ekim 2017 Cumartesi

Ekşi'den: CK: bu ülkeye şikeyi teşviği siz getirdiniz AP: bizim zamanımızda teşvik suç değildi

hani aragon diyor ya, "mutlu aşk yoktur" diye, bizi betimleyen en guzel soz öbeği bu işte..

85 yilindan beri besiktas'liyim. ne zaman mutluluk duysak futbolumuzdan, illa başımızda bir bela tütüyor. 

85'li yillardan bahsetmişken biraz o yillara da değinelim;


iktisatta, devletin ekonomiye mudahelesini ve otoriteyi elestiren "laissez faire, laissez passer" mottosu; 14 yil sampiyon olamamis takim yoneticileri (ergun gursoy) ve bircok is adami tarafindan cok yanlis anlasildi veya futbol sektorunde lehe kullanilmak istendi.

..malatyasporlu seyhmuz'lara, unal'lara hediye edilen tofaş'lari özal bile duydu o yillarda. ulkeye rusveti, hortumculugu getiren, liberalizm adi altinda ticarette makyavelizmi caiz kilan basbakan turgut ozal'in futboldaki yolsuzluklara goz yummamasini beklemiyorduk zaten. 

bu savi, celal kolot ulu orta canli yayinda soyle izah etmis ve ortalık buz kesmistir : "bu ulkeye tesvigi ve sikeyi getiren sizsiniz!"*

adnan polat ise "tesvik o zamanlar sike degildi" diyerek zaten doneme dair ahlaksizliklarini onamaktadir. bugun gs taraftarlari rutbe falan derken dikkat etmeli, her yildiz ışıl ışıl parlamıyor..

bu ülkede ahlaksızlıkları savunan, ulkeyi pisliğe bulayan
bazı karanlık zihinler bugün yine başarı için her türlü oyunu oynamakta ve algı yaratmaktadırlar...


caner ile ilgili elestirel bir yazim mevcut. isterdim ki, bjk yönetimi caner'i ahlaka sigmayan bu davranisindan oturu suresiz kadro disi biraksin, ama birakilmadi belki de pfdk karari beklendi sağlıklı bir karar almak açısından..

burada yazan bazı uc kuruşluk sozde adamlarin yazilarini kaale almiyorum. biliyorum ki hicbir besiktasli bu olayi kabullenemiyor zaten.. son yirmi beş yili takim kadrolari ve yoneticileri acisindan her turlu cirkeflikle, eyyamla dolu bazi guzide kulup taraftarlarinin bu durumu idrak edebileceklerini de sanmiyorum. 

hayatin her alanında adaletin, hakkaniyetin yaninda oldugumuz uzere, bugün de aynı ateşe su taşıyoruz, firavun'un ateşinde yakılan ibrahim'in saflarına katılan karıncalar gibi.

caner'e 6 mac ceza gelmis, hosgelmis. volkan demirel, emre belozoglu 22 ciltlik kufur ansiklopedisi bastilar, bilmiyorum hurriyet gazetesinden kupon toplayarak aldiniz mi? ulan adamlarin jubilesi geldi lan. jubilesi, jubilesi!! kac mac caza aldilar bugune kadar kufurden?

gecen gun bir arkadasla muhabbet ederken, 2015 yilindaki fb-bjk maçı aklıma geldi.. emre'nin orta hakemin yanında, 4.hakemin önünde slaven biliç'e hoplaya hoplaya elini kolunu sallaya sallaya, işaret ede ede küfrettiği bir maç vardı.. anlatırken de göstermek için youtube'den videosunu aradım, bulamadım. kim sildi o görüntüyü? sadece fuck off dediği bir görüntü mevcut, o koşa koşa küfrettiği anlar yok? rtük mü sildi, mahkeme kararıyla mı silindi? 

daha ligin ilk maçında hatta lig başlamadan konya kupa finalinde düğmeye basılmış..ve beşiktaş ilk maçınk seyircisiz oynamıştır. bir de pozisyonu olmayan, etoo'nun ayağına top değmeyen antalya hakem mağduru olmuştur aynı maçta!! rıdvan oyunu değil, bir saat hakemi konuşmuştur, ilk haftadan!

beşiktaş sertte oynamıyor. ben agresif bulmuyorum ligin başından bugüne.. nasıl beş kırmızı kart gördük? dün leipzig-bayern macinda babel'in hareketinin inanin iki kati sertlikte rakibin yuzunun ortasina kramponla vurdu bayernli.. hakem sari karti verdi, ikinci saridan kirmizi gordu. olmasi gerektigi gibi.. alper potuk'un kartini affettirmek icin tore cinayeti mi islenecekti? işlendi sanırım..

gecen hafta bir futbolcuya yapilan faul neticesinde adamin ayagi çatladı(veya kirildi.) oyuncu ilk yarida hastanelik oldu. bu arada (trabzon maci diye hatirliyorum). denayer'in fb macinda kiramadigi ayagi kirdi. iki pozisyonda sari kartla gecistirildi. pozisyonları lütfen açın bakın. denayer ayak kırmaya gidiyor, babel ayağını sakınıyor..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. futbolcu sağlığını da s.klemiyorlar eyyamcılık sevdası nedeniyle.

yani uzatmayayim diyorum da bitmiyor ki;

kasımpaşa maçında donk elinde ikinci bir topla gezip, almeida'nın ceza sahası içinde ayağındaki topa attı. sarı kart gördü.. (maç enteresan bir düdük sebebiyle kural hatasından tekrar edildi. etmemek için kırk takla attılar)

kasımpaşa maçında fernandes'e yumruk atıldı, maç oynanmaya devam etti!! vuranı yakalayıp etkisiz hale getiren ve üzerine çullanan (ve aradan ufak tekme atan) beşiktaşlı oyuncu kırmızı kart gördü.. ya arkadaş futbolcuya yumruk atılmış, oyun oynanırken oyuncu yere düşmüş. bu maçı hangi maksatla ve algıyla devam ettiriyorsun ya. sebebi açık; beşiktaş mağlup diye..

bilica penaltı noktadı kazdı. metin senturk dahil 7 milyar insan gordu, 4 tane hakem görmedi. bobo penaltıyı kaçırdı...

bu ve benzeri durumlarin yasandigi bir mac soylerseniz, ozur dileyecegim. 2.lig takımlarının başına gelmiyor lan bu absürtlükler!

hangi birini sayalım ki, biktik. sirf taraftari tahrik etmek icin sahaya cikan lugano'lar, eboue'ler, van persie'ler, emre'ler, melo'lar geldi bu stada, 3 maymun oynandi..

konu küfür ve mutluluktu, çok uzattım farkındayım da, doluyuz, hak verin bize de!.. 

lucescu ile total futbol oynarken mutluyduk; biliç'le iyi oynuyoruz, ingiliz majörlere kafa tutabiliyoruz diye mutluyduk; şenol'la göze hoş gelen futbol oynuyoruz diye mutluyduk..ama unuttuk, mutlu aşk yoktur.. 
..
emre ve volkan'in jübilesi geldi. bu arkadaslar kendi takimlarinda bir kere küfürden kirmizi kart yememisken, milli takimdan taraftara ettikleri kufurlerden dolayi aforoz edildiler. cunku sari kirmizi, sari lacivert kulüp formasi cikinca kufur kimselerce kabul edilebilir bir sey degil. savunacak bir mahmut uslu'su yok cunku..

"caner ananin am..na koyayim" diye bagiran taraftarina; "haklilar" diyen yoneticilere sahip bir besiktas kulubu ve taraftari olmadigindan mutevellit, bugun caner'i herkesten cok elestiren ve elestirirken haksizliga, adaletsizlige ve standartsizliga atifta bulunan yine besiktas'tir.. caner'e 60 mac ver, ama caner'e 10 dakika durmaksizin 50 bin kisi birlikte ana-avrat kufreden takimin da tum tribununu kapat.. ya da yan hakemi pet sise ile yere yığanlari odullendirme!!

edit:imlâ


kaynak:   https://eksisozluk.com/entry/71701675

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About