11 Mart 2018 Pazar

Oğuzhan Özyakup, güç, fizik, kontrat üzerine -1


gerçekten problemin fiziğinde olduğunu düşünüyorsanız oğuzhan'ı izlemiyorsunuz demektir.

tolgay videosu izleyin.
sonra açın oğuzhan videosu izleyin.


tolgay ve atiba oynarken; her iki oyuncu da defans sıkıştığı an koştura koştura gelip top isteyen adamlar. "ver topu ben kurayım" derler. defans sıkıştığında hemen boşa kaçıp "at bana rahatla" derler. olabildiğince sorumluluk alırlar. takım hücuma kalkarken ortasahadaki boşluğu sezdiklerinde ceza sahası içine kadar girerler. tolgay topu saklar, verkaça girer, dribling atar.

hata da yapar bol bol, ama tolgay dener. yani kaderine razı koyun gibi kesilmeyi beklemez. takımın defans veya hücumunda sıkıntı varsa (top yaparken) hemen gidip oraya yama olur.

oğuzhan ise; defanstan çıkan toplara asla desteğe gelmez. hücuma çıkan takımın temposunu ayarlamak için asla ortasahadan bindirme yapmaz. varsa yoksa uzun ve derin görüp pas atmaya çalışır. şut çekmez ve zaten çekemez de. sorumluluktan olabildiğince kaçar.

oğuzhan'ın problemi mental. bu mental sorunlarla beşiktaş gibi bir kulüpte oynaması bile mucize. 15-16 sezonunda sosa'nın sayesinde gösterdiği performansın ekmeğini yiyor. halbuki o sezon da iyi falan değildi, sadece takımla daha uyumluydu. oğuzhan top ve sorumluluk almadığı için sosa ve olcay bol bol sorumluluk alıp takımı ileri taşıyordu. oğuzhan da bu hücumlarda duvar görevi görüp kendine atılan pasları iade yapıyordu hızlıca. göze iyi gözüküyordu.

sorumluluk sahibi olmayan adamın bu sporda işi yok. vücut falan hikaye yani.
millet oğuzhan'ı maestro gibi görüyor ama oğuzhan'ın maestro olmasını geçtim, herhangi bir orkestra üyesi bile olamaz. anca düğünlerde zurna çalar. takımı birinin üstüne yapacaksanız bu adam asla oğuzhan değildir. "quaresma, talisca böyleyken oğuzhan ne yapsın" diyorsunuz ya. bu paşanın gönlüne göre takım kurarsanız 8. bitirirsiniz ligi.

https://eksisozluk.com/entry/74919908

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen değerli yorumlarınızı bizlerle paylaşınız.

About